„Köszönjük,
A lényeg

Márki-Zay: Nagyon megbántam, félreérthetően fogalmaztam

12/05/2021 08:46

| Szerző: Klubrádió

Hódmezővásárhelyen kétszer verte meg Lázár Jánost Márki-Zay Péter, aki az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szeretne lenni. A Telexnek nyilatkozott arról, hogy mit gondol a saját oldaláról, a korrupcióról és a déli határkerítésről. 

Márki-Zay Péter a Telexnek adott interjút. Összeszedtük a legütősebb mondatait:

"Sokuknak a mai pártkínálat még nem elég biztosíték arra, hogy igazi rendszerváltás legyen. Ezeket a szavazókat jobban tudom megszólítani, mint a pártjelöltek."

"Egy szakértői kormányban gondolkodom, és az értékes dolgokat megőrizném a Fidesz kormányzásából, például a családtámogatásokat."

"Azon dolgozom, hogy civilként én legyek a hat párt közös miniszterelnök-jelöltje, mert szerintem ez a legjobb recept Orbán Viktor leváltására".

"Dobrev szerintem nem tudja megverni, de ha ő lesz a közös jelölt, akkor mellette is kampányolni fogok".

Jobb vagy bal?

"Amikor ennyire a gödör mélyén van az ország, akkor nem lehet más az irány, csak felfelé. Hogy ez jobbra vagy balra menjen, azt később kell eldönteni, nem most."

"A korrupt emberektől most kell megszabadulni, különben nem fognak nekünk bizalmat szavazni a választók 2022-ben".

Lázár Jánosról úgy tudja, hogy nemcsak nagyon gazdag, hanem "egy elég magas rangú fideszes azt mondta nekem, hogy nagggyon gazdag”.

Az első három intézkedés, ha kormányra kerülnének: elszámoltatás, ügynökakták nyilvánosságra hozatala, és bár marad a kerítés, "a Fidesz által betelepített migránsokat pedig kiutasítjuk az országból. Itt nem a menekültekre gondolok, hanem a Gruevszki vagy Zaid Naffa-félékre", a letelepedési kötvényesekre.

"Közvetlenül válasszunk legfőbb ügyészt, ne a parlamenti pártok állapodjanak meg a személyéről"

"Akadnak ellenzéki politikusok is, akik érintettek, a Fidesznek pedig beépített emberei vannak az ellenzék soraiban, illetve több olyan városvezetőről tudunk, akiket a Fidesz meg tudott venni, le tudott kenyerezni".

"Az abortusz gyilkosság, de nem tiltanám be."

Mit gondol a gyerekverésről? Korábban nem volt ellene:

"Nagyon megbántam, hogy félreérthetően fogalmaztam, igen."