„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay: Ha Lázár nem fél, miért nem áll ki?

31/03/2021 16:19

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyarnak mentették meg az életét, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar halt meg – jelentette ki Lázár János kedden egy rádióinterjúban. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerint a fideszes politikus meredek, nem ritkán valótlan kijelentései inkább Orbán Viktornak szóló üzenetek, mint tényközlések, amivel Lázár egyértelműen jelzi, hogy szeretne visszatérni a nagypolitikába.

2021. március 31. Megbeszéljük - részlet 21.03.31. Márki-Zay Péter
14:09
00:00

Újabban Lázár János, Hódmezővásárhely volt polgármestere, egykori Miniszterelnökséget vezető miniszter, megtalálta a hangját. Január óta rendszeresen nyilatkozik, legutóbb azt mondta egy rádióinterjúban, hogy a keleti vakcinák eddig 600 ezer magyarnak mentették meg az életét, a nyugati vakcinák hiánya miatt pedig 20 ezer magyar halt meg.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely mostani polgármestere szerint Lázár János legvadabb kijelentései sokkal inkább szólnak Orbán Viktor kormányfő, Fidesz-elnöknek mintsem a hódmezővásárhelyi lakosoknak. Úgy véli, hogy Lázár ezzel a stílussal igyekszik újra visszakerülni a miniszterelnök kegyeibe. Az országos ellenzéki politikusok közé tartozó polgármester megjegyezte, Lázár túlságosan függetlenné vált a miniszterelnöktől, és most ilyen bődületes kijelentésekkel próbálja kijavítani a "hibáját", ami miatt korábban kikerült a hatalom legfelsőbb köreiből.

 
Márki-Zay Péter
Hódmezővásárhely polgármestere Forrás: Facebook
 

Márki-Zay Péter szerint azonban az effajta viselkedést nem célszerű eltanulni a fideszes politikusoktól, számára az ellenzéki összefogás többről szól, mint odamondogatásról. Bár megérti, ha egy jelöltnek van bizonyos irányvonala, amely mentén politizálni szeretne, de hangsúlyozta, a hitelesség sokkal fontosabb az ígéreteknél és a nagyotmondásnál.

Márki-Zay arról is beszélt, felháborította, hogy Lázár azt állította róla, hogy városvezetőként több száz alkalmazottat azért bocsátott el, mert fideszesek. A hódmezővásárhelyi polgármester meredek kijelentésnek tartja, hogy az alig ötszáz alkalmazottat foglalkoztató önkormányzatban "ideológiai tisztogatást" tartott volna. Azt is hozzátette hogy máig sok fideszes dolgozik az önkormányzatban.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../Interjú Márki-Zay Péterrel
2021.03.31.. szerda 16:05
Riporter: Bolgár György