„Klubrádió
Reggeli gyors

Magyar-portugál: nagyon komoly biztonsági kockázat volt

16/06/2021 13:29

| Szerző: Klubrádió

A sportújságíró szerint a szurkolókat egy ekkora stadionban elkapta a B-közép hangulata, de nem lesz ebből UEFA-büntetés.

Mártha Bence, a Hosszabbitás.hu újságírója arról beszélt a Reggeli gyorsban, hogy bármilyen furcsa a magyar-portugál 0-3-ja után, de szerinte lehet örülni egy ilyen meccs után is. "Ez egy pozitív mérkőzés volt. Marco Rossi szövetségi kapitány alatt a csapat a saját erősségeire jól játszó csapattá vált".

2021. június 16. Reggeli gyors-részlet / Mártha Bence - 2021.06.16.
11:18
00:00

A magyar válogatott az utolsó percekig kitartott egy sokkal erősebb játékerőt képviselő csapat ellen, és a második félidőben bátor támadásokat is vezetett. Elmondhatjuk, hogy a 0-3 papírforma a címvédő ellen, bár nem ők fogják megnyerni ezt az Eb-t, véli Mártha.

"Nem volt szerencsénk a végén".

A játékosok szerinte ennek ellenére rossz érzésekkel jöttek le a pályáról, "mert nagyon dolgoztak, nem ezt érdemelték, de ahogy ma felkelnek, átolvassák a reakciókat, hogy azt fogják látni, kevés kivételtől eltekintve, senki nem követeli a fejüket, és az eredmény ellenére is ez a meccs vállalható" - mondta a sportújságíró.

EURO-2020 - Magyarország-Portugália
 
Magyar szurkolók
 
Budapest, 2021. június 15. Magyar szurkolók a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 15-én. A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól. MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

Szerinte ez egy nagyon jó szellemű társaság, akik a franciák ellen is hasonló becsvággyal fognak küzdeni, mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy nagy tömegben, fekete pólókban, néhol önkényuralmi jelképpel, trianonozva vonultak szurkolók Mártha azt mondta, hogy a B közép hangulata elkapta a magyar szurkolókat, és ha egy ekkora stadionban ekkora tud lenni a B közép, ez várható is volt, de a politikai véleménynyilvánítós részével az UEFA-nak komolyabb problémái lesznek. Ugyanakkor most a B közép nem ment el odáig, mint Írország ellen, nem volt pirózás sem, ezért szerinte nem biztos hogy büntetés lesz a vége.

Az egy hete tart az Eb foghíjas lelátók előtt zajlott, és a magyar meccs volt az első, ahol komoly meccshangulatot csináltak a szurkolók. Mártha azt mondta, hogy ahogy meglátta a tele házas Puskás Arénát, egyből a tavalyi, a BL-ben lejátszott Atalanta-Valencia-meccs jutott az eszébe, ami a "bombája volt a koronavírus járványnak Bergámóban, ahol egy 120 ezres város negyvenezer polgára ment ki, ami után háborús állapotok voltak hetekig Bergámóban".

Most szerinte ilyen nem lesz, de biztonságilag nagyon komoly kockázat volt. Még úgy is, hogy másfél év óta most láttunk először igazi futballhangulatot, tette hozzá.