„Klubrádió
Megbeszéljük...

Magyar György: Keresse fel az adománygyűjtő oldalt, aki adathalászoktól tart

14/01/2022 16:12

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Jogilag nincs semmi kifogásolható Márki-Zay adománykérő levelében – állítja Magyar György ügyvéd. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja hozzátette, az adományozó nyugodtan kérhet visszaigazolást a tranzakcióról.

2022. január 14. Megbeszéljük - részlet 22.01.14. Magyar György
10:41
00:00

Márki-Zay Péter nevében anyagi támogatást kérő leveleket küldött ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM). Azonban néhányakban felmerült a gyanú, hogy valakik visszaélhettek a mozgalom és az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nevével, így próbálva kicsalni bankszámla adatokat. Ezzel kapcsolatban Lukácsi Katalin, az MMM elnökségi tagja csütörtökön elmondta a Klubrádióban, hogy törvényesen jártak el, de az aggodalmak eloszlatása érdekében, igyekeznek egyszerűsíteni a levél tartalmát.

Magyar György ügyvéd, az MMM másik elnökségi tagja szerint ilyen adatkezeléshez jogszerűen kérhet minden szervezet hozzájárulást az adományozótól. A legfontosabb az adományok esetében, hogy 500 ezer forint a felső limit. A pártoknak az a feladatuk, hogy az adományokat pontosan nyílvántartsák, de senkinek nem adhatják ki. "Névtelen adományt nem fogadhatnak el sem pártok, sem mozgalmak" – foglalta össze. "Jogilag nincs semmi kifogásolható a szervezet adománykérő leveleiben" – tette hozzá.

Magyar György ügyvéd
 Fotó: Facebook
 

Informatikai csalási kísérlet természetesen előfordulhat, ebben azonban nem tudott bővebb információkkal szolgálni Magyar. A beérkezett adományok adatai alapján a rendszer működik. Aki azonban aggódik emiatt, mégis szeretne adományozni, felkeresheti Márki-Zay Péter bármely oldalát és ott direkt hivatkozásokon keresztül felveheti a kapcsolatot a szervezettel. És ami a legfontosabb, visszaigazolást is kérhet az adományozó a tranzakcióról.

Hozzátette, ellenszélben kell kampányolni, ráadásul a mozgalom nem párt, így állami támogatásra sem számíthat.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Magyar Györggyel
2022.01.14., péntek 16:22
Riporter: Bolgár György