„Támogassa
Esti gyors

M. Lőrinc (majdnem) nyílt levele – Selmeci János jegyzete

23/08/2023 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Selmeci János jegyzetében a nemzet gázszerelőjének bőrébe bújva válaszolt a Miniszterelnökséget vezető miniszter kritikáira.

2023. augusztus 23. Esti gyors-részlet (2023.08.23. Selmeci János jegyzete)
01:50
00:00

Hát a főnököm nekem a Gulyás Gergely, hát nem a főnököm nekem a Gulyás Gergely, meg is írom neki, írom, izé, íratom, ANDIIIII, jaj hát ő shoppingolni van a fenébe is, titkár úr, jöjjön ide, nyílt levelet írunk a miniszternek.

„Én, Mészáros Lőő...”, jaj, talán ennél lehetnék szerényebb is, bár bátorság kell ide, nem szerénység, meg a munka, a munka, a munka, abból lesz a siker, meg a még nagyobb siker, honnan tudhatná ezt egy miniszter, de azért kezdjük úgy, hogy:

„Kedves Miniszter úr!

Én, az ország legnagyobb munkáltatója, megannyi magyar honfitársunk kenyéradója, vagyonomat kemény munkámnak, a szerencsémnek, és a Jó istennek köszönhetem.” Látom az arcát titkár úr, de ne, a miniszterelnök urat most ne keverjük bele ebbe, csak folytassa! „Mély tisztelődként meglepetten hallottam családi nyaralásunkat érintő kritikádat, melyet nemzeti érzelmű, független vállalkozóként méltánytalannak érzek. Hát filozófus meg matematikus vagy te, vagy mi van, hogy itten a szerénységgel meg a hajó méretekkel jössz nekem, kisebb hajóm az meg nincsen is, nagyobb van, de arról meg még te sem tudsz.” Na várjon titkár úr, ezt az utolsó mondatot húzzuk ki inkább, legyen ott a vége, hogy „független vállalkozó”.

- Baj van Mészáros úr! Most jött egy üzenet a nagyfőnöktől, olvasom is: a Gyulyásnak levelet nem írunk!

- Hát ha nem írunk, akkor nem írunk.

- Van még más is. Tudja, van az a mosogatógép gyártó vállalkozása, ami annyi közpénzt kapott.

- Ha van, akkor van.

- Hát pont ezt üzente meg a nagyfőnök, hogy az már nincs. A levél végére meg azt írta, hogy „jó hajókázást független vállalkozókám”. Meg egy röhögő fejet.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors augusztus 23-ai adásában hangzott el.