„Klubrádió
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Levegőért kapkodnak a légitársaságok

15/04/2020 18:43

| Szerző: Klubrádió

Aki elcsábul és most vesz repülőjegyet májusra, vagy júniusra hihetetlenül olcsón, lehet, hogy rajtaveszt.

2024. április 26.
00:00
00:00

A repülőgépeknek mindössze 3 százaléka üzemel, ha átlagot számolunk, többségük a földön áll. A legtöbb légitársaság közzétette már a májusi menetrendjét, ezekre az utakra lehet is vásárolni jegyet, méghozzá nagyon olcsón, csak nem biztos, hogy érdemes. Ugyanis az utolsó pillanatban is törölhetnek járatokat, és akkor már nem térítik vissza jegy árát.

Fillér B. Gusztáv szakújságíró arra hívta fel a figyelmet, hogy a cégek egy része erre játszik. A meghirdetett menetrenddel becsalogatják az utazni vágyókat, beszedik a pénzt, majd nem adják vissza. Két-három évre teszi az időszakot, amikorra helyreáll a normális, megszokott légiforgalom. Nem véletlen, hogy mostanában a telefonos ügyfélszolgálatok sem működnek rendben a társaságoknál. A repülőgépeken, amelyekkel még lehet utazni, korlátozásokat vezettek be. A távolságtartás miatt például nem lehet a három ülés közül a középsőbe ülni.

Repülőtereket is lezártak már, de azt azért kizártnak tartja a szakértő, hogy olyan járatot indítson bármelyik társaság is, amelynek célállomása nem fogad gépeket. Félni tehát nem kell, de az óvatosság most nem árt. Érdemes átgondolni az utazási terveket.

Aműsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI, Kovács Tamás.

Élőben a városból
2020.04.15.13:00
Műsorvezető: Fábián László