„Klubrádió
Esti gyors

Lecsúszott a Vár, vagy Győr jött föl

20/02/2020 21:29

| Szerző: Klubrádió

Palkovics László miniszter a Halászbástya mellett kapott bérlakást, ami a papírok szerint annyit ér, mint egy győri lakótelepi panel, ahol korábban lakott.

2020. február 20. Esti gyors - részlet 20.02.20. Gergely Zsófia
06:40
00:00

A Vár szívében álló műemlék lakás bérleti díja havi 40 ezer forint. Nem Palkovics László innovációs miniszter az egyetlen, aki hasonló összeget fizet arrafelé Orbán, a kormány és a Fidesz környezetéből. Az ő esetében külön érdekesség, hogy egy győri panellakást számítottak be úgy, hogy a kettő értéke hasonló legyen.

Sokan sejtették, sőt tudni vélték, hogyan mennek a fideszes kerületben az ilyen dolgok, de bizonyítékokat nemigen lehetett nyilvánosságra hozni, mert azokat az önkormányzat egyszerűen nem adta ki. Amióta ellenzéki vezetésű az I. kerület, azóta az újságírók végre tehetik a dolgukat, beletekinthetnek számos iratba. Így tett a HVG munkatársa Gergely Zsófia is, akit a Klubrádióban is rendszeresen hallhatnak.

Ezeknek a szerződéseknek az a természetük, hogy a legkülönbözőbb trükkökkel készítve: jogszerűek. Igaz, mindegyik furcsa, Palkovicsé különösen. Az invázió a korábbi, fideszes polgármester idején kezdődött, és ahogy derülnek ki a részletek úgy szeretnék egyre többen, hogy tegyen itt rendet az önkormányzat. Az új polgármester, Váradiné Naszályi Márta azonban nem szeretne revansot venni, vagy olyasmit tenni, aminek bosszú jellege van a legkisebb mértékben is. A jogbizonytalanságot pedig végképp kerülendőnek tartja. Egyelőre tehát marad a nyilvánosság.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Esti gyors
2020.02.20.18:00
Műsorvezető: Kárpáti János