„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kunetz Zsombor borzalmas halálozási adatokról: A problémák megoldása helyett csak megúszni akarjuk azokat

23/02/2022 20:36

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A kormány kapkodása, és a lakosság fegyelmezetlensége együttesen járult hozzá a borzalmas halálozási adatokhoz – véli Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

2022. február 23. Megbeszéljük - részlet 22.02.23. Kunetz Zsombor
17:15
00:00

Változatlanul a világ legrosszabbjai közt Magyarország a koronavírus okozta halálozások tekintetében. Kunetz Zsombor szerint nem nehéz kitalálni, mi lehet ennek az oka. Az egészségügyi szakértő a Klubrádiónak azt mondta, nem nehéz ilyen rossz teljesítményt nyújtani egy olyan országban, "ahol mindenki meg akar úszni akar mindent" a problémák megoldása helyett.

A szakember úgy látja, a lakosság meg akarta úszni a korlátozásokat, nem is igyekeztek betartani az érvényben lévő szabályokat. A kormány a járványügyi intézkedéseket, és a lakosság nemtetszését akarta "megúszni", ezért nem vezetett be kellően szigorú intézkedéseket.

Az, hogy a Magyarországon a lakosság jelentős része nem FFP-2-es maszkot hord, a védekezés elégtelen voltát bizonyítja, és Kunetz szerint ez egyértelműen a kormány hibája. Akár csak az aktív védekezés elmulasztzása, amelynek legfőbb eszköze az oltás. A kormány kommunikációja azonban nem nevezhető őszintének, veszélyezteti az átláthatóságot, amikor nem adja ki az oltásokkal kapcsolatos információkat, és például nem kellő vizsgálatokat lefolytatva erőltette például a kínai vakcinát. Kiemelte, nemcsak az volt a gond, hogy a Sinopharm idősek esetében nem feltétlenül vált ki immunreakciót, de a 16 milliméteres tű nem is hatol el feltétlenül az idős emberek izomszövetébe, ahová az ilyen oltásokat be kéne adni. Kunetz szerint jól látszik, hogy a kormány kapkodva, a hozzáértő szakemberk véleményét figyelmen kívül hagyva próbált minél hamarabb túlesni a pandémián. "Ezek alapján a kormány igenis oltásellenes" – tette hozzá.

Átadták a népegészségügyi központ felújított vastagbél
 
Kásler Miklós és Müller Cecília
Fotó: Bruzák Noémi/MTI
 

Ennél is súlyosabb probléma, hogy megjelent egy, az oltások hatásosságáról szóló tudományos közlemény a Clinical Microbiology and Infection szaklapban 2021 novemberében, amelynek társszerzője volt Müller Cecília országos tiszti főorvos és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Amikor azonban az oltások hatásosságáról kérdezték NNK-t és az EMMI-t, letagadták, hogy lennének információik a hatásosságról. "Hazudtak. Azt gondolom, nemcsak etikai, de bűnügyi kategóriát léptek azzal, hogy letagadták az adatok létezését" – összegezte.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Kunetz Zsomborral
2022.02.23., szerda 16:15
Riporter: Bolgár György