„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

Különös tünemény a rendszerváltás éveiben

7/06/2020 18:51

| Szerző: Klubrádió

Szénási Sándor műsora a Klubrádióban hétről hétre más-más ismert személlyel idézi fel 1989 és a rendszerváltás valódi történetét, melyekből megismerhetjük, valójában hogyan is zajlott a demokratikus átalakulás Magyarországon - nemcsak a parlamentben. Ezúttal Bánlaki József, a Magyar Október Párt egyik alapítója volt a vendég.

2020. június 05. Szabadság, elvtársak! (2020. június 05., péntek 19:00): Bánlaki József
52:52
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor Szerkesztők: Selmeci János
"Voltak a hatalomba igyekvők, a hatalmukat mentők és volt Krassó Gyuri" – mondja Bánlaki József, a rövid életű Magyar Október Párt egy alapítója.

1989. Magyarország,Budapest V. Nádor (Münnich Ferenc) utca - Zoltán (Beloiannisz) utca sarok. Krassó György a Münnich Ferenc utca visszanevezésekor.
 
1989. Magyarország,Budapest V. Nádor (Münnich Ferenc) utca - Zoltán (Beloiannisz) utca sarok. Krassó György a Münnich Ferenc utca visszanevezésekor.
 
Forrás: Fortepan.hu / Philipp Tibor
 

A Szabadság, elvtársak! friss adásában többször hangzik el a népakarat szó, mint manapság a parlamentben több év alatt, ahol Bánlaki szerint a képviselők csak végrehajtják, amit a pártvezetés elvár tőlük, ezért pedig nem sok értelme volt rendszert váltani.

A Magyar Október Pártot az alapító szerint mindenki kerülte, aki érdekből akart politizálni, a kerekasztal tárgyalások résztvevői nem akarták, hogy más is labdába rúghasson rajtuk kívül.

A műsor - akárcsak a sorozat többi adása - elérhető a Klubrádió YouTube csatornáján is. Iratkozzon fel rá!

FELIRATKOZOM:

A műsor történetében először egy kis éneklés is volt a műsorban.  

Szabadság, elvtársak!
2020. június 5. péntek 19:00
Műsorvezető: Szénási Sándor
Szerkesztő: Selmeci János