„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Közös hang – Epres Attila a Hangosfilmben

27/06/2021 12:23

| Szerző: Klubrádió/Timár Ágnes

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában Epres Attila színművésszel beszélgettünk elsősorban szinkronról, a művészi hangkölcsönzés legendáiról és tényeiről; kedvenc sorozatokról és meghatározó filmekről; de szót ejtünk az SZFE ügyről és arról, mi a dolga és mik a lehetőségei ma Magyarországon egy színésznek.

2021. június 26. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2021. június 26., szombat 13:30)
26:44
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
Epres Attila először arról beszélt, miért válik meg az Örkény Színház társulatától, és régi szerepeit megtartva folytatja szabadúszóként pályáját. Elmondta, nem a színházzal van problémája, inkább a hazai színházi közösséggel. Úgy érzi, hogy az SZFE ügy után, amelyben a szakma hagyta, hogy elvegyenek tőle egy nagy múltú intézményt, ő már nem akar harcokban részt venni, sem abban a mókuskerékben, amelyből a járvány hozta leállás során kitekintett a szabadságba. Hozzátette, a szinkron valóban elkényezteti, és olyan munkákat vállal csak el, amelyeket valóban szeretne megcsinálni.

Epres Attila színművész kiemelte, mostanában olyan remek színészek a „partnerei”, mint Kevin Bacon, és olyan magas szintű produkciókban vehet részt, mint a Kaliforgia, a Trónok harca vagy a Kártyavár.

Az interjúban szóba került a magyar szinkron megítélése, amelynek egykori kiemelkedő színvonala és mostani leépülése legenda. Most is vannak jó szinkronrendezők, mondta el, akikkel minőségi munka készül, és olyan szinkronszerepek, amelyek a munka befejeztével ahhoz is meghozzák a kedvét, hogy nézőként is a részese legyen az elkészült filmnek vagy sorozatnak.

Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Hollywoodban egyre több igényes sorozat készül, amelyben szinkronszínészként részt venni legalább akkora élmény, mint egy nagyszabású mozifilmben. Elmondta, a beszélgetés előtt lépett ki éppen a stúdióból, ahol Willem Dafoe-nak kölcsönözte a hangját.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió
2021. június 26., szombat 13:30
Műsorvezető: Timár Ágnes