„Köszönjük,
Hetes Stúdió

Kövesi (tartalékul) félretéve?

31/03/2019 08:35

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Pálinkás János

Lejárnak az első stabilitási számlák, egyre több orosz Magyarországon, strasbourgi vélemények a Fidesz-felfüggesztésről, ügyészi viták Romániában - Hetes Stúdió Szénási Sándorral.

2019. március 30. Hetes Stúdió (2019. március 30., szombat 15:00)
105:09
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Lampé Ágnes, Bálint Judit, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Rózsa Péter
A Hetes stúdióban az alábbi témákról volt szó:

Öt év alatt, több mint 2100 számlán, 160 milliárd fekete és szürke pénzt mostak tisztára Magyarországon. Ezek az úgynevezett stabilitási számlák mostanra elkezdtek lejárni. Hogy elődeihez képest, miért ez a konstrukció lett sikeres erre kerestük a választ.

Hogy melyik a legnépesebb etnikum ma Magyarországon, és miért éppen ők? Erre is választ kaptunk az adásban.

Hogyan értékelik a Fidesz tagságának felfüggesztését az Európai Néppártban? Mit szólnak a magyar ügyekhez: Erről beszélgetett Csernyánszky Judit Strasbourgban három német képviselővel.

Könnyen lehet, hogy Laura Codruta Kövesi lesz az Európai Ügyészség vezetője. A jogász korábban a román korrupcióellenes ügyészséget, a DNA-t irányította. Romániában sokan hősként ünneplik, de rengetegen vannak, akik legszívesebben őt is rácsok mögött látnák. Galavits Patrik romániai segítséggel próbált meg hiteles portrét rajzolni Laura Kövesiről és a korrupcióellenes ügyészségről.

Megbeszéltük a hetet Gergely Zsófiával, György Zsomborral és Bolgár Györggyel.