„Klubrádió
A lényeg

Kövér László rosszul lett a repülőn, meg kellett szakítani a gép útját

24/09/2019 20:12

| Szerzők: MTIvia bumm.skEuronews

Kényszerleszállást hajtott végre Varsóban a Kövér László szállító repülőgép, mert a magyar parlamenti elnök rosszul lett a fedélzeten. Az Országgyűlés sajtósa szerint múló rosszullétről van szó, a törvényhozás elnöke pedig kedd este hazaért Budapestre.

Idő előtt, Lengyelországban megszakította útját a szlovák kormány különgépe a repülőn utazó Kövér László, magyar parlamenti elnök állapota miatt. A bumm.sk cikke szerint a noviny.sk riportere, aki szintén a repülőn utazott, arról számolt be, hogy a politikus rosszul lett. Információi szerint a repülő személyzete döntött úgy, hogy Varsóban kényszerleszállást hajtanak végre. A bumm.sk szlovák kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Kövér László összeesett a repülőn.

A szlovák különgépen többek között ott volt Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke is. A politikusok a kazah fővárosban, Nur-Szultanban az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján vettek részt. A repülő a kazah Asztanából tartott Pozsonyba.

Az Euronews szlovák sajtóhírekre hivatkozva azt írta, Kövér Lászlót helikopterrel egy varsói kórházba szállították, ahol megvizsgálták, majd kedd este Budapestre indultak vele.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel azt közölte, elővigyázatosságból, Kövér László múló rosszulléte miatt megszakította útját kedd este Varsóban az a szlovák kormánygép, amellyel a szlovák és a magyar delegáció együtt utazott haza Kazahsztánból. A parlament sajtósa szerint a házelnök jól van, hazaérkezett Budapestre.

Kövér László Kazahsztánban
 
 Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) kezet fog Vjacseszlav Viktorovics Vologyinnal, az orosz Állami Duma elnökével megbeszélésükön Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban 2019. szeptember 24-én. MTI/Országgyűlés Sajtóirodája