„Klubrádió
A lényeg

Kormányinfó: kiterjesztik a kamatstopot a kkv-k hiteleire

22/10/2022 12:00

| Szerző: Klubrádió

Nagy Márton a kkv-k változó hitelű kamatait érintő sapkát jelentett be a kormányinfón, melynek értéke 7,77 százalék lesz. Ez a 2022 júniusi érték.

A szombati kormányinfó kezdetén a szerdai maratoni kormányülésen meghozott döntéseket ismertetik. Gulyás Gergely elmondta: a kormányülésen európai uniós helyzetemelzést tartottak és gazdasági kérdésekről is tárgyaltak.

„Szankciós infláció van” – magyarázta Gulyás, aki szerint ezért folytatják az árstopokat. Az összes eddigit fenntartják, de három további intézkedésről is döntöttek:

  • Kiterjesztik a kamatstopot a kis-és közepes vállalkozások hiteleire
  • meghosszabbítják a Széchenyi kártya hitelprogramját
  • gyármentő programot hirdetnek

7,77 százalékon rögzítjik a kamatlábat

Nagy Márton a kkv-k változó hitelű kamatait érintő sapkát bejelentve ismertette: a kamatstopnak június 28. lesz a referencia-időpontja, ekkor 7,77 százalék volt a bankközi kamatláb. Ez november 15-én kezdődik, és jövő július elsejéig tart.

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy jó megállapodás született az EU-csúcson. Biztosítotnak tekintik Magyarország hosszútávú szerződéseit a földgázra. 

A baloldal kampányához igazodva működnek a pedagógus szakszerveztek, az első az lenne, hogy a kormánypártokkal próbáljanak együttműködni – reagált a PSZ szombat délelőtti követeléseire Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Szentkirályi Alexandra szerint nem a plakátokkal, hanem az uniós szankciókkal van a probléma.

(Források hvg.hu, Telex,)