„Klubrádió
Esti gyors

Kordában tartani a NER legnagyobb halait

19/02/2019 16:29

| Szerző: Klubrádió

Petíciót, népszavazást is kezdeményeztek az ellen, hogy a NER legnagyobb halai lubickoljanak a Balatonnál. Lokálpatrióták tiltakoznak.

2019. február 19. Esti gyors - részlet 19.02.19. Molnár Tibor
04:08
00:00

Petíciót írnak, aláírásgyűjtést kezdeményeznek balatoni lokálpatrióták, hogy legalább lelassítsák a NER-lovagok terjeszkedését. Olyan területeken ugyanis, amelyek egy jól meghatározható üzleti kör kezében vannak - jellemzően Tiborcz Istvánhoz és Mészáros Lőrinchez köthetőek -, megemelték a beépíthetőség mértékét. Természetesen a fideszes önkormányzatok hathatós közreműködésével.

 
Forrás: Pexels.com
 

Molnár Tibor, az Együtt volt elnökségi tagja a keszthelyi példáról beszélt az Esti gyorsban. A beruházók jelentős állami támogatással alakítják át a környezetet. A Fő teret például a helyiek csak Kőtérnek becézik, miután sikerült kiirtani a növényeket, és nem ez az egyetlen elhibázott átépítés. Keszthelynek egyébként nincs egy megfelelő színvonalú és méretű szállodája, tehát, ha ilyen épül, annak még örülni is lehet. A probléma igazán azzal van, ahogyan a dolgok történnek, ahogyan a pénz ömlik egyesekhez, mások pedig hoppon maradnak.

Kárpáti Iván interjúját a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg.