„Klubrádió
Café Péntek

Költőszerelem összművészeti ábrázolásban

11/11/2022 17:58

| Szerző: Klubrádió

Egy nagyszabású színházi előadásról, Jancsó Miklósról és újrajátszott filmjeiről, majd a Nemzeti Múzeumnak a malenkij robot okozta traumák feldolgozását is segítő emlékhelyéről, valamint a rasszista világlátást elképesztő humorral feldolgozó filmről is szó volt Váradi Júlia műsorában.

2022. november 11. Café Péntek (2022. november 11., péntek 20:00)
57:38
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

A Café Péntek témái és vendégei:

Költőszerelem, vagyis Dichterliebe – Heine, Schubert, no meg a Danubia zenekar és egy hatalmas vásznon futó film. A valószínű, egy darabig szünetelő csodálatos összművészeti alkotásról, amely Schumann Dichterliebe című dalciklusa nyomán készült, a rendezővel, Horváth Lilivel beszélgetett a Café Péntekben Váradi Júlia műsorvezető.

 
A Diechterliebe c. előadás plakátja
Forrás: atrium.hu 
 

Aztán Jancsó Miklós filmrendező volt a műsor témája, mert öt filmjét vetítik a Cirkó filmklubjában ezekben a hetekben. Víg Emőkét kérdezzük.

A malenkij robotba sok százezren belehaltak. A Nemzeti Múzeum emlékhelyén segít az elfeledett sorsok okozta transzgenerációs traumák feldolgozásában Móricz Emese, vele is beszélgettünk.

A hasonlóan fájdalmas, rasszista világlátást elképesztő humorral feldolgozó Ki kutyája vagyok című filmről, Lakatos Róbertet, a film rendezőjét kérdeztük.

A műsor végén Vadász Bence építész és egyben igazán humoros könyvek szerzője is megszólalt.

Café Péntek
2022. november 11. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia