„Köszönjük,
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Kislábbal a nagyvilágban

9/06/2024 16:48

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Mivel hivatalosan is itt a nyár, mi mással is foglalkozhattunk volna az Ember a Földönben, mint a fenntartható utazással. Hogyan tudjuk kicsit zöldebbé tenni a nyarásunkat? Szempontokat, ötleteket, praktikákat, osztott meg a hallgatókkal Abelovszy Zsóka, az Aktív és Ökoturisztikai feljesztési központ projektvezetője.

2024. június 06. Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával (2024. június 06., csütörtök 14:00)
50:36
00:00
Műsorvezetők: Nemes Takách Kata Szerkesztők: Kerekes Borbála

A fenntartható utazás fókuszában  a környezeti hatások minimalizálása áll. Az ökológiai lábnyomunkat kevesebb repülési utazással, közelebbi úticélok választásával, helyi közlekedési eszközök használatával tudjuk csökkenteni.

Ha helyi szolgáltatásokat veszünk igénybe, a helyben előállított ételeket és italokat fogyasztjuk máris környezettudatossá tehetjük az utazást. Olyan szálláshelyeket érdemes választanunk, amik víztakarékosak és energiahatékonyak. 

És mivel a nyár, az utazás elengedhetetlen kelléke a kulacs, Bartus Marci tRENDrakóval a penészes kulacs problematikájáról beszélgettünk. Volt most is környezetbarát tisztítószer recept, amivel megszabadulhatunk a penésztől. 

Apropó nyaralás, mielőtt összevásárolnánk egy csomó új tárcát, tokot és tartót az utazásra, kotorjuk elő a régről megmaradt nejlonszatyrokat és vasaljunk belőle útlevéltartót. A DIY videóban Nemes Takách Kata nem csak elmondja, de meg is mutatja, hogyan.

Íme:

iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/heS-O5IyY0w?si=dqmQmunPpZYKn1_q" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen>

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszás ikonra kattintva.

Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával
2024. június 6., csütörtök 14:00
Szerkesztő: Kerekes Bori