„Klubrádió
Reggeli gyors

Kerpel-Fronius Gábor: Budapest polgárainak egyértelmű elképzelései vannak arról, mire lenne szükségük

25/08/2021 18:33

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A barnamezős területek erdősítése, valamint a minőségi közvécék számának növelése mellett a hajléktalanok lakáshoz juttatása is egyértelműen a budapestiek által támogatott ötletek egyike – véli Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes.

2021. augusztus 25. Reggeli gyors - részlet 21.08.25. Kerpel-Fronius Gábor
12:25
00:00

Kiválasztotta a főváros azt a 15 civil ötletet, amelyet meg kíván valósítani. E célokat egymilliárd forintos "részvételi költségvetésből" finanszírozza a városvezetés.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a Klubrádióban ismertette a legfontosabb ötleteket. "Budapest polgárainak egyértelmű elképzelései vannak arról, mire lenne szükségük" – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a szavazatok eloszlása egyértelműen mutatja, hogy a két fő szempont a különböző szociális, és a klímaváltozással kapcsolatos feladatok megoldása.

A Zöld Budapest kategória első helyezett ötlete a Városi Erdők címet viseli, és célja, hogy főleg pesti, fásítatlan erdő besorolású, nem használt, például rozsdaövezeti telkeken, városi kis erdőket telepítsenek három év gondozással. A kategória további nyertes ötletei: kerékpártámaszok, ivókutak létesítése, közösségi funkciók létrehozása a Szent István parkban, valamint a zöldebb és élhetőbb Mester utca megteremtése.

Kerpel-Fronius megjegyezte, hogy a barnamezős, korábban ipari vagy bizonyos kereskedelmi célokra használt területek erdősítése, a Budapesten elhelyezett kerékpártámaszok számának növelése mellett nagyon magas pontszámot kapott az az ötlet, mely szerint az üresen álló lakásokat felújítva hajléktalan embereknek lehetne bérbe adni, ezzel segítve visszailleszkedésüket a társadalomba.

Főpolgármesteri előválasztásjelölti vita Budapesten
 
Kerpel-Fronius Gábor
 Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

Nagyon fontos problémának ítélték a lakosok Budapest közvécé ellátottságát. Hozzátette, nem csupán közvécék létesítéséről van szó, hanem a vendéglátó helyek és más közintézmények is biztosítják az illemhelyhelyhez való hozzáférést.

A teljes lista a Budapest.hu oldalon érhető el.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Kerpel-Fronius Gáborral
2021.08.25., szerda 7:42
Riporter: Para-Kovács Imre