„Klubrádió
A lényeg

Kásler: Megint lesznek tervezett műtétek

7/05/2021 10:54

| Szerző: Klubrádió

A jövő csütörtöktől visszatér a normális rendszer az egészségügyben. Az emberi erőforrások minisztere szerint azonban a betegnek védettségi igazolvánnyal vagy negatív teszttel kell rendelkeznie.

Újra elérhetők lesznek az elektív - tervezett, beütemezett - műtétek, írta Facebookján Kásler Miklós miniszter. Erre leghamarabb a jövő csütörtöktől lesz lehetőség.

"Május 13-ától újraindulnak az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások, amelyek az egészségügyi szolgáltatónál előre egyeztetett időpontokban, a már bevált egészségvédelmi óvintézkedések betartásával történhetnek" - írta.

Az emberi erőforrás minisztere szerint azonban mindennek a feltétele, hogy a beteg érvényes védettségi igazolvánnyal, esetleg a beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszteredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel rendelkezzen.

Fertőzésgyanú esetén a fekvőbeteg-intézetekben megtörténik az izoláció és az érintettek esetében antigén gyorstesztet végeznek a diagnózis felállításához.