„Klubrádió
Megbeszéljük...

Karácsony Gergely: Elfogadhatatlan a hajléktalankórház bezárása

26/03/2021 22:00

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Hosszú egyeztetéseket követően pénteken délelőtt felháborodott hangú Facebook-bejegyzésben közölte Karácsony Gergely, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a hajléktalan emberek ellátására létesített speciális egészségügyi intézmény bérleti szerződését. A főpolgármester a Megbeszéljükben elmondta azt is, hogy a kormánnyal folytatott egyeztetések során értetlenséggel szembesült, és arra következtet, hogy a döntés a legfelső szinteken született.

2021. március 26. Megbeszéljük - részlet 21.03.26. Karácsony Gergely
12:06
00:00


A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben hajléktalanokat ellátó kórház működik. Karácsony Gergely fópolgármester Facebook-posztjában írt felháborodásáról. Szerinte az intézményre egyértelműen szükség van, ugyanis annak, akinek nincs otthona, a kórházi kezelést követően nincs hova hazamenni lábadozni. 

A dolog annál is inkább érthetetlen Karácsony szerint, mivel a kórház fideszes kezdeményezés eredményeképp jött létre. Még elődje, Tarlós István főpolgármestersége idején a Belügyminisztérium a főváros vezetésével együttműködve hozta létre ezt a speciális egészségügyi intézményt, kifejezetten hajléktalan emberek ellátására.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

A vagyonkezelő döntését, különösen a járvány kellős közepén, elfogadhatatlannak tartja a főpolgármester.

Karácsony több alkalommal egyeztetett miniszterekkel, és ezek a beszélgetések arról szóltak, hogy  ők sem értik, mi indokolja a döntést. Ez alapján Karácsony arra következtet, hogy ez a "legfelsőbb szinteken" született.

A problémát csereingatlannal sem tudták megoldani. Más kórház nem áll rendelkezésre, hiszen az egészségügyi ellátóhelyek teljes kapacitáson működnek.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
21.03.26 17:05
Riporter: Bolgár György