„Klubrádió
Reggeli gyors

Karácsony: Budapest menő része lesz a pesti Nagykörút

9/02/2024 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A Nagykörútra fűződő területeket, mint a Déri Miksa utca, a Bakáts tér, a Jókai tér, vagy a Blaha Lujza tér már megújították. Az ezeket összekötő útvonal megújításával válna teljessé a terv – véli Karácsony Gergely főpolgármester.

2024. február 09. Reggeli gyors - részlet 24.02.09. Karácsony Gergely
11:35
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, felújítaná a Nagykörutat a főváros. A tervezés már idén megkezdődik. A Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint a város egységes arculatát szeretnék megteremteni, amit összekapcsolnak egy vállalkozásfejlesztési programmal is. A terveket megalapozó tanulmányt már elkészítették.

"A terv nem most jutott eszünkbe, de most lett hozzá pénz, a főváros 2020 körül kezdte a Nagykörút megújításának koncepcióját kialakítani" – mondta a Reggeli gyors pénteki adásában Karácsony Gergely főpolgármester. Az ehhez szükséges uniós forrás egy részéből valósítanák meg, az egészet nem finanszírozhatják abból, 4-5 milliárd forintot fordíthatnak a munkálatokra és körülbelül ugyanekkora összeget kell saját keretből biztosítani.

Elmondta, a Nagykörútra fűződő területeket, mint a Déri Miksa utca, a Bakáts tér, a Jókai tér, vagy a Blaha Lujza tér már megújították. Az ezeket összekötő útvonal megújításával válna teljessé a terv. "Budapestnek nagyon menő része lesz a pesti Nagykörút" – jegyezte meg. Hangsúlyozta, nagyon hálás a VI., VII. VIII. és IX. a kerületeknek, hogy beszállnak, és áldoznak a saját pénzükből erre.

Megjegyezte az ilyen típusú felújítások kritikus része a forgalmi rend. Ezzel kapcsolatban elmondta azt is, megcserélik a parkoló és a kerékpársáv helyét, így a járda és a parkolósáv közt közlekedhetnek majd a kerékpárosok. Ezzel Karácsony szerint a járdaszakasz csendesebb, a közlekedés pedig biztoságosabb lesz.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Karácsony Gergellyel
2024.02.09., péntek 8:35
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert