„Köszönjük,
Esti gyors

Karácsony 8-10 százalékos előnye behozhatatlan – véli a Republikon elnöke

23/05/2024 19:54

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A Republikon Intézet elnöke szerint az általuk végzett közvélemény-kutatás biztos győzelmet jósol a jelenlegi főpolgármesternek. Horn Gábor az Esti gyorsban azt mondta, valami váratlan fordulatnak kéne ahhoz történnie, hogy akár Szentkirályi, akár Vitézy legyőzze Karácsonyt.

2024. május 23. Esti gyors-részlet (2024.05.23.) Horn Gábor
08:16
00:00

A teljes Budapesti lakosság pártreferenciáit tekintve Karácsony Gergely főpolgármester támogatottsága 34 százalékok, aki így 9 százalékponttal előzi Szentkirályi Alexandrát, aki 25 százalékos támogatottsággal bír – állapította meg a Republikon Intézet friss elemzése. Ugyanebben a felmérésben Vitézy Dávid pedig 21 százalékon áll.

Horn Gábor, a Republikon Intézet elnöke szerint a 8-10 százalékos különbség biztos győzelmi esélyt jelent Karácsonynak. Hozzátette, valami váratlan fordulatnak kéne ahhoz történnie, hogy akár Szentkirályi, akár Vitézy legyőzze a jelenlegi főpolgármestert. 

Újdonság az egy hónappal ezelőtti kutatásukhoz képest, hogy Szentkirályi feljött a harmadikról a második helyre. A Fideszre jellemző, gátlástalan, mindent átlépő nyomulás a saját közösség körében működik abban az értelemben, hogy Szentkirályi tudja hozni a párt körülbelül 30 százaléknyi szavazóját Budapesten – magyarázta Horn.

Bár Karácsony 8-10 százalékos előnye elegendőnek látszik az újrázáshoz, a nagy kérdés az az, hogy milyen testület lesz mögötte, ha megnyeri ezt a választást – foglalta össze a Republikon Intézet elnöke.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/Interjú Horn Gáborral
2024. május 23., csütörtök 18:12
Riporter: Rózsa Péter