„Klubrádió
Hetes Stúdió

Kaleta-ügy, KATA-módosítás, eltűnő balatonnyi víz – a Hetes Stúdió témáiból

4/07/2020 14:02

| Szerző: Klubrádió

Győzött a kormány pénzigénye, módosítják a KATA-vállalás feltételeit; a 19 ezer gyerekpornó-képpel lebukott magyar nagykövet ügyéről nemzetközi összehasonlításban lesz szó; lehetünk-e az öntözéses gazdálkodás nagyhatalma?; árt-e a magyar kormány az amerikai érdekeknek? Ezek voltak a Hetes Stúdió témái. 

2020. július 04. Hetes Stúdió (2020. július 04., szombat 15:00)
107:29
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

Sok huzavona után győzött a kormány pénzigénye: a kereskedelmi és iparkamara nyomására is módosítják a KATA-vállalás feltételeit azért, hogy a munkáltatók ne tudjanak katásként alkalmazni valójában munkaviszonyban levő alkalmazottakat. A várt bevétel néhány tízmilliárd forint. Józsa Márta összeállítását hallhatták. 

Megütközést keltett, hogy a feltehetően egy nemzetközi pedofil hálózat tagjaként lebukott perui magyar nagykövet, akinek a számítógépes eszközein több mint 19 ezer gyerekekről készült pornófelvételt találtak, első fokon egy év felfüggesztett börtönt kapott. Az ügyészség súlyosbítást, és a járvány miatt meg nem tartott tárgyalást akar. Németországban közben az évszázad gyerekpornó-hálózatát göngyölítik fel: ott hogyan kezelik ezeket az ügyeket? De Coll Ágnest, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem-ellenes programjának vezetőjét kérdeztük.

A víz, akárcsak a gáz és az olaj, stratégiai áru, már csak azért is, mert egyre kevesebb van belőle, bármilyen különösnek is ez: Magyarországról évente több balatonnyi víz tűnik el. A kormány újra az öntözéses gazdálkodás nagyhatalmának akar látni minket, miközben az öntözőrendszereink elavultak, rengeteg tőke és koncepció kellene. Dedák Dalma, a WWF Magyarország környezetpolitikai szakértője válaszolt.

Az utóbbi hetek híre volt, hogy a Johns Hopkins egyetem egyik professzora, a konzervatív American Enterprise Institute elemzője, Hal Brands közölte: Az Államoknak fel kellene mondania a viszonyt Budapesttel, ideértve a Nato-viszonyt is, mert Magyarország orosz és kínai elköteleződéseivel árt az amerikai érdekeknek. Hal Brands-t sikerült elérnünk, Csernyánszky Judit beszélt vele.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! 

Hetes Stúdió
2020. július 04., szombat 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor