„Klubrádió
Reggeli gyors

Így tenné élhetővé Budapestet a Kétfarkú Kutyapárt

28/06/2021 11:55

| Szerző: Klubrádió

Nagy felújítások kezdődtek Budapesten, ami megosztja a lakosokat. Heti kérdésünkben arra vártak választ a Reggeli gyorsban, hogy ki, milyen nagyvárosokat szeretne Magyarországon, megapoliszokat, vagy kisvárosokat, és hogyan nézzen ki egy nagyváros.

Döme Zsuzsa, Ferencváros alpolgármestere, a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke azonnal égető kérdést vetett fel. Mivel a kánikula meghatározza, mennyire élhető Budapest, kifejtette, hogy a Kétfarkú Kutyapárt markáns időjárás politikát folytatna, mert "ez így nem mehet tovább". Szerinte régóta esedékes az időjárásreform, ezért a viccpárt nyáron 20-25 fokot szeretne szellővel, simogató napsütéssel, télen pedig egységes hótakaró boríthatná az országot, kivéve az utakat, tette hozzá.

2021. június 28. Reggeli gyors - részlet 21.06.28. Döme Zsuzsa
06:47
00:00

Bevezetnék az egyhetes évszakokat, mert három hónap nagyon unalmas, így pedig gyorsabban jönne egymás után a tavasz-nyár-tél. Mindezt persze konszenzussal, és nem lövöldöznének a viharfelhőkre, hanem inkább igyekeznének meggyőzni és sajtótájékoztatót is tartanának.

Zöld szempontból úgy alakítanák át Budapestet, hogy "rendkívüli módon be szeretnék zöldesíteni. A teljes Duna-partot, a rakpartokat dzsungelesítenék, a nagy testű állatok ellen pedig kiképzett közmunkások lépnének fel.

Nagy probléma a nagyvárosi dugó, amiről viszont ettől eltérő álláspontja van a viccpártnak, mert ők igazából szeretik, mai rohanó világban legalább egy kicsit meg lehet állni a dugóban, átgondolni az élet nagy dolgait. "Mi megtartanánk, de a választók nem ezt szeretnék hallani, ezért azt mondják, az első számú célunk a dugók megszüntetése". Visszahoznák a Reitter Ferenc programot, és elárasztanák a Dunával a körutat, így téve dugómentessé.

A körutat ünnepnapokon víz helyett sörrel töltenék fel. "Van egy közjó programunk sok kisebb hangulatjavító intézkedéssel: kéregetők helyett hivatalos adakozókat állítanák forgalomba, a Margitszigetet pedig leúsztatnák a Margit híd és a Lánchíd közé, mert jobban nézne ki, vélte az alpolgármester. Hangulatvilágítás is lenne, ami csettintésre fel-le kapcsol. "Ettől is jobb lesz Budapesten élni, és a jó lét a legfontosabb".

Megemlítette azt a tervüket is, hogy a Gellért-hegyen felépítenék IV. Béla Energianyelőt, ami a világűrből gyűjtené be az energiát, és átalakítaná Budapest számára felhasználhatóvá, így ingyen lehetne az áram a következő évtizedekre, mondta a viccpárt társelnöke.