„Klubrádió
Ötös – Péterfyékkel

Plakátkampány - Ez Hollandiában elképzelhetetlen

28/03/2019 16:47

| Szerző: Klubrádió

Kilépő. Járt-kelt Európában, végül Hollandiában telepedett le az Ötös mai vendége.

2019. március 28. Ötös - részlet 19.03.28.
25:00
00:00

Spanyolországon, Dánián keresztül jutott el Hollandiába Juhász Róbert. Egy magánéleti probléma miatt vágott neki a világnak. A déli vidám élet után igazán nagy ugrásnak számított Skandinávia, nem is maradt ott sokáig, köztes megoldásnak ígérkezett Hollandia, s bár nagy kihívás volt, bejött. Nem tervezi, hogy másik országot keresne, Magyarországra sem akar jönni. Róbert nem tagadja, hogy időnként honvágya van, évente párszor haza is látogat, de csak látogat.

Bár nehéz nyelv a holland, azt mondja, hogy meg lehet tanulni, ha pedig nem boldogulna mégsem, akkor mankónak ott az angol. A világ minden tájékáról vannak ott emberek, Hollandia egy nagyon barátságos, befogadó ország. Juhász Róbert lassan kapaszkodott fel a szamárlétrán, postán kezdte levelek válogatásával, aztán takarító volt egy szállodában, majd szakács, most pedig „házmenedzser”, vagy ahogyan ő mondja: házmester.

Követi a hazai eseményeket és nagyon nem teszik neki a magyarországi politika. Hollandiában is létezik szélsőjobb, de az Orbán-féle plakátkampányhoz hasonlót el sem tud képzelni Hollandiában. Azt mondja, az efféle plakátokat ott azonnal leszedetnék, a holland embereket nem lehetne ebbe az irányba terelni.

Péterfy Gergely interjúját a felső „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.