„Köszönjük,
Reggeli gyors

Hiller: a kormány beismerte, hogy nem mérte fel a következményeket

3/07/2019 15:10

| Szerző: Klubrádió

A köznevelési törvény sok „kártékony és ostoba” eleme közül a magániskolákra vonatkozó részekkel lőhetett túl a célon a kormány, és ez Hiller István volt oktatási miniszter szerint a párton belül is ellenkezést szült.

2019. július 03. Reggeli gyors / részlet, Hiller István (19.07.03.)
09:08
00:00

Mintha a számítógépet úgy kapcsolnánk ki, hogy kihúzzuk a dugót a konnektorból – így jellemezte Hiller István MSZP-s politikus azt, hogy a kormány elhalasztotta a szavazást a köznevelési törvény módosításáról. Ugyanis a tervezett voksolás napján benyújtott módosítóban nincs semmilyen indoklás, csak annyi, hogy ne szavazzanak. Ezzel szerinte a kormány gyakorlatilag beismerte, h ennek a törvénynek nem mérték fel a következményeit.

Szerinte a sok „kártékony és ostoba” elem közül is kiemelkednek a magániskolák ellen hozni tervezett rendelkezések. Szerinte ez lopakodó módon megszüntetné a magániskolákat. Egy alternatív iskolának azt mondták, hogy lehetsz, csak nem lehetsz alternatív, de annak mi értelme? – kérdezte.

Valószínűleg a Fidesz-táboron belül is nagy volt az ellenállás, mert a képviselők lelkesen nyomják a gombot az ülésteremben, de ha a saját gyerekről, saját családról van szó, már nem annyira örülnek az államosított iskolarendszernek.

Szerinte senkinek ne legyen kétsége, a jövő héten, az országgyűlés rendkívüli ülésszakának utolsó két napján valamilyen módon visszahozzák ezt a törvénymódosítást. Hiller István azért senkinek sem ajánlja, hogy vagyona nagyobb részét a köznevelési törvény pozitív irányba változására tegye fel.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors
2019. július 03., szerda 07.45
Műsorvezető: Rózsa Péter