„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hidvéghi Balázs: nem kampánytrükk a sorosozás

23/01/2019 18:00

| Szerzők: FideszSoros GyörgymenekültekHidvéghi Balázs

Soha nem volt a Fidesz tanácsadója George Birnbaum - állítja Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Birnbaum viszont a közelmúltban azt mondta, hogy ők találták ki a Soros elleni kampányt.

 

2019. január 24. Megbeszéljük 19.01.23. Hidvéghi Balázs
25:01
00:00

Az amerikai kampánytanácsadó, George Birnbaum a svájci sajtóban szellőztette meg, hogy üzlettársával Arthur Finkelsteinnel ők dolgozták ki a Soros György elleni lejárató kampányt a Fidesz számára. A párt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs viszont azt állította a Megbeszéljük című műsorunkban, hogy Birnbaum sosem volt a tanácsadójuk, sőt a svájci cikket sem olvasta, csupán az arra született sajtóreagálásokat. Véleménye szerint Sorossal kapcsolatban semmit sem kellett kitalálni, hiszen ő már korábban is érintett volt a menekültügyben, tehát nem volt szükség egy amerikai kampánytermékre, vagy kampánytrükkre. A milliárdossal, és mindazokkal, akik támogatják, vagy csak megkönnyítik a migrációt, politikai vitát kell folytatnia a Fidesznek - szögezte le Hidvéghi. Véleménye szerint ez lesz a fő kérdés az európai parlamenti választásokon is, még akkor is, ha a tagállamok joga eldönteni, hogy befogadnak-e embereket, vagy sem. A migráció tömeges problémává vált és sokan összekeverik a gazdasági okokból menekülőket azokkal, akiknek valóban veszélyben van otthon az életük. Az utóbbiakat befogadta és befogadja Magyarország - mondta a kommunikációs igazgató.

Arra a felvetésre, hogy a szélsőjobb felé tolódik a Fidesz, Hidvéghi Balázs azt válaszolta, a migráció miatt megváltoztak a szövetségi politikák. Vitáik vannak a Jobbikkal, nem érti, hogyan maradhatnak bent a pártban szélsőségesek és azt sem, hogy a baloldal hogyan működhet együtt a Jobbikkal. A kommunikációs igazgató felháborítónak tartja, hogy az Európai Unió pénzügyi eszközökkel akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadják el a szélsőségesen liberális elképzeléseket menekültügyben.

Bolgár György interjújából az is kiderült, hogy Hidvéghi Balázs hallgatja a Klubrádiót, vagy legalábbis kap információt a műsorokról, mert a Megbeszéljük előző napi műsorára is reagált.

Az interjút a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: 168 óra.hu.