„Klubrádió
Reggeli gyors

Herczog László: Most látszik a kormányzás színvonala

22/04/2020 13:42

| Szerző: Klubrádió

Nő a munkanélküliség. Ez az egy dolog, amiért nem lehet a kormányt hibáztatni – mondja a volt munkaügyi miniszter. De hogy létezik a munkaalapú társadalomban munkanélküliség?

2020. április 22. Reggeli gyors - részlet 20.04.22. Herczog László
13:07
00:00

Gazdasági válság idején természetes, hogy emelkedik a munkanélküliek száma, erről nem tehet egy ország kormánya. Az viszont fontos, hogy mit tesz a munkahelyek megtartásáért, és a munkavállalókért. Herczog László volt munkaügyi miniszter véleménye az, hogy a vállalkozók érdekében csak-csak történik valami. Vannak adózási, fizetési könnyítések, halasztások, ami segíthet nekik a túlélésben. Azonban a munkavállalókkal nem igazán foglalkoznak.

Nincs kormányzati koncepció arra, hogy mi legyen az emberekkel, akik hirtelen jövedelem nélkül maradnak. Megtakarítása nagyon kevés családnak van, nagy bajba kerülhetnek most. A kormány közben azt üzeni a médián keresztül, hogy aki nem dolgozik, az nem is érdemel segítséget. Herczog László úgy véli, hogy nem kellene bűnbakká tenni a munka nélkül maradtakat. Más helyeken az állam ilyenkor fizet, már csak azért is, hogy megakadályozza a szürke-, és feketegazdaság terjedését. Ilyen helyzetben látszik nagyon világosan a kormányzás színvonala.

Egyes országrészekben hamarosan az éhezés küszöbére kerülnek emberek. Eddig is volt ilyen, de elszigetelten. Arról nincs tapasztalat, hogy mi történik, ha nagyobb tömegek éheznek.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:MTI/Ujvári Sándor.

Reggeli gyors
2020. április 22. 06:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre