„Köszönjük,
Reggeli gyors

Hadházy: Primitív ingatlanmutyi a hajdúsámsoni Penny telkének útja

25/09/2023 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A telket már egyszer ugyanilyen célból eladta az  hajdúsámsoni önkormányzat 79 millióért, csak aztán vissza is vásárolta. Másodjára egy újonnan alakult vállalkozás olcsóbban vette meg, majd miután nem építette meg az ígért üzletközpontot négyszeres áron továbbadta a Pennynek – mondta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

2023. szeptember 25. Reggeli gyors - részlet 23.09.25. Hadházy Ákos
09:03
00:00

"Megnéztem Hajdúsámsonban a Pennyt is, ami csak egy kis primitív, 150 millió forintos ingatlanmutyi tárgya volt. Semmi különös, az önkormányzat 59 millióért adta el a telket egy semmiből jött, pont akkor alakult cégnek, amely azt vállalta, hogy épít ott egy üzletközpontot. Nem épített, hanem néhány év múlva eladta ugyanazt a telket a Pennynek, 220 millióért. Így három év alatt annyit keresett, amennyit egy tanár egész életében nem fog" – írta Facebook-posztjában Hadházy Ákos.

"Nem az a nehéz, hogy az ember találjon visszaélést, korrupciós ügyeket, hanem az, hogy ezeket hogyan lehet ezeket bemutatni, hogyan ne legyen unalmas" – mondta a Reggeli gyors hétfői adásában a független országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a hajdúsámsoni ingatlanmutyi is "nagyon egyszerű primitív és unalmas" esetről van szó. 

Hozzátette a telket már egyszer ugyanilyen célból eladta az önkormányzat 79 millióért, csak aztán vissza is vásárolta. Másodjára egy újonnan alakult vállalkozás olcsóbban vette meg, majd miután nem építette meg az ígért üzletközpontot négyszeres áron továbbadta a Pennynek.

"Nem kell a mentőautókat Felcsútra vinni szervizelni"

Azzal kapcsolatban, hogy Mészáros Lőrinc autójavítója összesen négymilliárd forintért szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, elmondta, egyetlen pályázatból választották ki a milliárdos cégét. Hozzátette, noha ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a mentőautókat Felcsútra kell vinni javítani, mert hat alvállalkozóval végezteti a javításokat, az ország területe azonban egy kicsit nagyobb annál, hogy a feladatot problémamentesen el tudják látni.

Hadházy úgy véli, azért lehetséges, hogy csak egy pályázó volt, mert sokakat visszatart a tudat, ha Mészáros is elindul egy pályázaton, és inkább sem próbálkoznak jelentkezni. Ez egyben azt is jelenti, hogy bármilyen tisztességtelen ajánlatot elfogadhat az állam. A politikus meggyőződése, hogy most sem történt másként.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2023.09.25., hétfő 7:42
Riporter: Szénási Sándor