„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Gulyás Márton: kemény télre készülök

9/10/2019 14:59

| Szerző: Klubrádió

Vagy azért jönnek nehéz idők, mert Tarlós István marad a főpolgármester, vagy azért, mert Karácsony Gergely nyeri a választást, aki viszont egyedül nem tud megküzdeni a NER-rel.

 

2019. október 09. Reggeli gyors/Reggeli személy (2019. október 09., szerda 09:00)
39:31
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre

Gulyás Márton közéleti aktivistának tartja magát, nem újságírónak, és nem filmesnek, bár bár az apja, nagybátyja dokumentumfilmes. Talán ezért kötött ki a videózásnál és hozta létre a Partizán vlogot. Az oknyomó újságírásról az a véleménye, hogy a 90-es években talán menő dolog volt, de akik 20-30 évig csinálták azok sem tudtak egy tisztességes életszínvonalat elérni. Szerinte a sajtót, médiát közösségi finanszírozással lehetne fenntartani, például reklámokkal nem, mert a hirdetői igények óhatatlanul hatnak a szerkesztésre.

Persze azt is tudni kell, hogy pénzzel nem lehet a hivatástudatot kiváltani, és azt is, hogy a mostani kontraszelekciós médiahelyzet csak ideig-óráig tartható fenn. Gulyás Márton öt évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a videózással, Tarlós Istvánról készített sorozatot, amelynek a záró része a választás előtti pénteken jelenik meg. Az utóbbi időben Kelet-Magyarország felé fordult, például a szavazatvásárlással foglalkozott filmjeiben. Miután több mint 200 óra közmunkára ítélték, azt sem Budapesten, hanem Tiszavasváriban fogja ledolgozni, egy új film reményében.

De vissza Tarlós Istvánhoz. Gulyás Márton szerint kevés szó esik arról, hogy mi történt a főpolgármester majd 30 éves politikai pályafutása alatt. Hogy nem volt képes megbirkózni sem a helyi kiskirályokkal, sem az oligarchákkal, sem Orbán Viktorral. Arról sem hallani, hogy mivé vált a főváros, hogyan romlott ilyen ijesztő mértékben az életminőség. Az lehet, hogy a blogot kevesen látják, de akkor is beszélni kell ezekről a dolgokról, már csak azért is, mert Tarlós kerüli nyilvánosságot.

Az aktivista kemény télre számít. Ha Tarlós győz, akkor azért, ha Karácsony, akkor pedig azért. Az utóbbi esetben ugyanis megpróbálnak majd átgázolni az új főpolgármesteren, Karácsony pedig a NER-rel szemben nem lesz képes a budapestiek segítsége nélkül, egyedül megvédeni magát. Vannak olyan oligarchák a baloldalon is, akiknek a mostani Tarlós-éra nagyon megfelel. Karácsony mostani szövetségesei között sok a kétszívű, tőlük kell majd megszabadulnia az új főpolgármesternek – Véli Gulyás Márton.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs.

Reggeli gyors/Reggeli személy
2019.10.09. 09:00
Műsorvezető: Para-Kovács Imre