„Köszönjük,
A lényeg

Gulyás: Az oroszok nem vittek el érzékeny adatokat

23/05/2024 11:02

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint rendszeresek az ilyen természetű támadások.

Azért nevezték kampányhazugságnak 2022-ben a Direkt 36 cikkét az orosz hackertámadásokról, mert nem igaz, hogy a külügy rendszere súlyosan kompromittálódott volna - mondta a 444 kérdésére Gulyás Gergely a kormányinfón.

Szerinte hackertámadások rendszeresen történnek, erről a támadásról viszont azt a tájékoztatást kapta, hogy bizalmas adatok nem kerültek külföldi kézbe, az eset nem lógott a hasonló kísérletek sorából. A kormányzat válasza szerint tehát annak ellenére, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetője részletes jelentésben írt a támadás súlyosságáról, ezután pedig jelentős biztonsági átalakításokat is javasoltak, mindeközben mégsem került ki semmilyen érzékeny adat, az orosz titkosszolgálatok akciója nem járt sikerrel – írja a portál.

Amikor a porrtál arra kérdezett rá, bekérették-e a támadás miatt az orosz nagykövetet, Golyás azt mondta, nem tud ilyenről.

A kormányinfón kérdezték Gulyást arról is, hogy Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője arról beszélt, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök pénzért, ügyvédként, vélhetően jogellenesen játszott ki földeket külföldieknek. Gulyás hamisnak nevezte a vádakat.