„Támogassa
Megbeszéljük...

Gréczy: Áldozat vagyok, már a Borkai-ügy idején megfenyegettek

19/12/2019 17:00

| Szerző: Klubrádió

Áldozatnak érzi magát Gréczy Zsolt, DK-s politikus, akit az utóbbi hetekben többször is azzal vádoltak, hogy nőket zaklatott, valamint pornográf képek is megjelentek róla. Az ellenzéki képviselő szerint kitalált történettel támadják, senkit nem zaklatott, és arról is beszélt, a mai eszével már nem készítene magáról ilyen felvételeket.

2019. december 19. Megbeszéljük/Interjú, Gréczy Zsolt (19.12.19.)
14:23
00:00

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, fideszes körökből megüzenték nekik már a Borkai-ügy idején, hogy készül a bosszú, és ő lesz a célpont. Azt állítja, valamilyen módon megszerezték a privát képeit és ehhez kreáltak egy történetet, amely nem igaz. Szerinte "a Fidesz ismerte ezeket a fényképeket,ezért semmi más feladatot nem kellett csinálniuk, mint legyártani egy történetet". 

A Klubrádióban azt állította, a kormánypárthoz köthető körökből megüzenték, hogy "jön a bosszú, jön a visszavágás, Gréczy Zsolt készüljön, ő lesz a célpont". Az ellenzéki politikus szerint – aki hangsúlyozta, áldozatnak érzi magát – nem létezik, kitalált a történet hátterében lévő személy, és a bíróságon fogja bebizonyítani az igazát. A pártja pedig kiáll mellette, tudják, hogy nem zaklatna senkit – tette hozzá. 

A Borkai-párhuzam kapcsán megjegyezte, nem az a baj, hogy valaki szexuális életet él, még az sem, ha ezt prostituálttal teszi, a győri polgármester esetében szerinte a problémát a korrupciós szál jelenti.

Gréczy, aki azt elismerte, hogy a képek őt ábrázolják, azt mondta, mai eszével már nem készítene magáról ilyen fotókat. Nem tölti el boldogsággal, ami ez ügyben megjelenik róla, "de ha valamennyien hibátlanok lennénk, és sosem követnénk el semmit, akkor nem lennének autóbalesetek, orvosi műhibák és tönkrement házasságok". Ennek most megfizeti az árát, de ettől még a legsúlyosabb vád, miszerint zaklatott valakit, szemenszedett,  ócska, aljas, hitvány hazugság – fogalmazott.

Barkóczi Balázs DK-s szóvivő csütörtökön egy sajtótájékoztatón szintén elismerte, hogy a képek Gréczyt ábrázolják, és azok nem manipuláltak, de mint mondta, nem  annak van elszámolni valója, aki "ilyen fotót csinált a szerelmével, intim kapcsolatban", hanem annak, aki ezt engedély nélkül nyilvánosságra hozza. Kérdésre azt is közölte, ha bebizonyosodik, hogy mégis történt zaklatás, akkor annak lesznek következményei.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
 Gréczy Zsolt, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 6-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 


Gréczy két hét alatt háromszor keveredett zaklatási ügybe, a Blikkben, majd kormányközeli médiumokban közölt állítások szerint többféleképpen is zaklatott nőket. Az első, december 5-én megjelent hír szerint az egykori Dolly Roll-dobos, Zsoldos Gábor élettársánál próbálkozott több mint zavaróan. Ezt az ügyet, úgy tűnt, az érintett nő későbbi nyilatkozata arról, hogy Gréczy nem zaklatta, nagyjából lezárta.

Hamarosan azonban a Pesti Srácokban újabb történet jelent meg, amely szerint az ellenzéki politikus egy parlamentbe bejáró fiatal nőnél is kitartóan próbálkozott, aki amúgy a Mi Hazánknak dolgozik. Az állítólagos zaklatásról szóló, fényképen bemutatott sms-üzenetek azonban önmagukban nem bizonyították a vádakat. A harmadik esetben több szerkesztőség Gréczyt meztelenül ábrázoló fotókat kapott, amelyeken a politikus nemi szerve is látszik. Az explicit fényképek mellé egy azonosítatlan eredetű levél is megjelent, amelynek ismeretlen szerzője arról ír, hogy a DK-s képviselő egy szintén ismeretlen nőt rendszeresen zaklatott ezekkel a felvételekkel.

Gréczy korában is minden alkalommal cáfolta, hogy zaklatást követett volna el, és közölte, pereket indít a rágalmazók ellen.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Gréczy Zsolttal
2019. december 19., csütörtök 16.15
riporter: Bolgár György