„Klubrádió
Megbeszéljük...

Gaskóéknak sem tetszik a rabszolgatörvény

8/01/2019 18:00

| Szerző: Klubrádió

Hosszú időre eltűnt a reflektorfényből Gaskó István. A VDSZSZ elnöke mostanában ismét aktív, véleményt mondott a szakszervezet a túlóraemelésről.

2019. január 08. Gaskó István a tüntetésekről
10:46
00:00

Gaskó István helyzete stabil a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetében. Ezt maga az elnök mondta, mint ahogy azt is, hogy nem folyt ellene semmilyen eljárás, „pitiáner” feljelentéseket tettek ellene, amelyekkel a rendőrség nem foglalkozott.

Bolgár György azért kereste meg a szakszervezeti vezetőt, a tüntetésekkel kapcsolatban érdekes állásfoglalást adott ki a VDSZSZ. Elítélik a túlóranövelésről szóló törvényt és annak elfogadási módját is. Ám az ellen tiltakoznak, hogy a politikai pártok rátelepedjenek erre helyzetre.

Gaskó István arról is beszélt, hogy valószínűleg régi reflexek működnek bennük, ugyanis amikor valami baj volt a munka világában, akkor a pártok mindig feléledtek. A szakszervezetek ezért utasították el korábban az együttműködést. A kormány 2010-ben is megpróbálta átvinni a túlóraemelést, de akkor még sikerült megakadályozni. Most úgy fest, hogy a pártok nélkül nem megy, akármennyire különböznek is egymástól azok.

Az interjút a fenti hangsávra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Facebook.