„Klubrádió
Reggeli gyors

Forbes: Baranyi önállóságával került a legbefolyásosabbak közé

9/03/2023 11:26

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Baranyi Krisztina új szereplő a listánkon, és mindenképpen szerepet játszott ebben, hogy függetlenként autonóm módon képes érdeket érvényesíteni" – mondta Galambos Márton, a Forbes főszerkesztője.

2023. március 09. Reggeli gyors - részlet 23.03.09. Galambos Márton
09:25
00:00

Ahogy arról szerdán a Klubrádió is beszámolt, a Forbes idén kilencedik alkalommal állította össze a legbefolyásosabb magyar nők listját. Ezúttal is négy kategóriában kerültek ki győztesek: üzlet, média, közélet és kultúra területeken szedték össze azokat a szereplőket, akik a legnagyobb befolyással bírnak.

Az üzleti életben Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója az első helyezett, a második Balogh Gabriella, az OTP igazgatósági tagja, a harmadik pedig nem más, mont Orbán Ráhel, az ODU Store alapítója és tulajdonosa. A közéletben pedig Novák Katalin köztársasági elnök, Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, a 20. és 21. Század Intézet főigazgatója és Varga Judit, igazságügyi miniszter a legbefolyásosabb magyar nő. Helyet kapott a listán új névként Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is. A lista ezzel természetesen nem teljes.

"Baranyi új szereplő a listánkon, és mindenképpen szerepet játszott ebben, hogy függetlenként autonóm módon képes érdeket érvényesíteni" – mondta a Reggeli gyors csütörtöki adásában Galambos Márton. A Forbes főszerkesztője szerint például az, hogy Novák Katalin első helyre került, betöltött államfői hivatalából adódik. Megjegyezte, a lap listája erősen szubjektív.

Annak kifejezetten örül, hogy a Forbes leggazdagabbakat gyűjtő 50-es listáján is megjelentek a nők. Neveket nem említve megjegyezte, az lenne a legideálisabb, ha a legbefolyásosabb nők üzleti listáján olyanok szerepelnének, akik valóban önerőből jutottak el oda, ahova.

Galambos megjegyezte, szeretné, ha a jövőben még többen lennének azok a magyar nők, akik a listájukra kerülhetnek.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Galambos Mártonnal
2023.03.09., csütörtök 8:45
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János