„Köszönjük,
A lényeg

Felszámoljuk az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot és visszavesszük a hazánkat – mondta Magyar Péter a Hősök terén

8/06/2024 14:36

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Szerinte a június 9-i, vasárnapii önkormányzati és európai parlamenti választás tétje, hogy hosszú távon szabadok vagy elnyomottak leszünk a saját hazánkban.

Freddie Mercury Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű produkciójával és az Árad a Tisza, árad a Tisza! - skandálásokkal kezdődött a Magyar Péter-féle Tisza Párt tüntetése a Hősök terén.

Jordán Tamás következett eztán, aki állítása szerint hatvan év alatt sem látott ekkora közönséget. A színész elszavaltatta a tömeggel, hogy "lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat" (viharos taps), majd Nagy Ervin színész jött, aki elmondta, hogy szerinte ő akkor kaphatna állami kitüntetést, ha állami giccsparádékon venne részt és Győzikével fotózkodna. Azt ígérte: a Tisza mindent meg fog tenni, hogy a szakma nagyjai itthon is boldoguljanak, emellett felújítják a művelődési házakat, újra élettel töltik meg a vidéki kultúrtereket.

 
Fotó: Mátyus László 
 

Később Magyar Péter bemutatta a kapuvári Józsi bácsit, aki elárulta: múlt szombaton még a kormánytámogató Békemeneten volt egy No War táblával, most viszont már a Hősök terén, a Fideszt kihívó Tisza Párt demonstrációján. Egy középkorú hölgy is színpadra lépett, hogy megossza nézetét, azaz, hogy Magyarnak talán sikerülhet, ami Márki-Zaynak nem, tudniillik: az ellenzékváltás. Ezután a Radnóti Színház színésze, Rusznák András egy Ady-verssel örvendeztette meg a közönséget, utóbb pedig Rost Andrea operaénekes két dallal.

Őt Tarr Zoltán református lelkész, a Tisza EP-jelöltje váltotta a színpadon, aki azonban alig kezdett beszélni, máris orvost kértek a közönséghez, nem először és nem is utoljára a tüntetés kezdete óta (a hőség miatt lettek rosszul többen). Tarr arról beszélt, hogy pártja nem rekeszti ki azokat, akiknek más a véleménye. Bálint András színművész is elmondott egy verset, ő speciel József Attilától, majd egy EP-jelölt állt a publikum elé, jelesül Bujdosó Andrea, aki a nőknek követelt nagyobb szerepet. A Szózatot Thuróczy Szabolcs szavalta el. 

 
Fotó: Mátyus László
 

Magyar Péter egy újabb Rost Andrea-műsorszám után lépett a publikum elé.

Azzal kezdte, hogy a Tisza Párt a valódi béke pártja, ő a jelenlegi hatalommal ellentétben nem küld polgárháborús övezetbe magyarokat, nem épít harckocsigyárat és nem támogatja a sorkatonaság újbóli bevezetését. Hazánkat egy szebb és boldogabb jövőbe vezetik közösen – kecsegtetett – a hon az igazság, a becsület és a törvény országa lesz,  ahol visszaállítják az oktatás, a kultúra és az egészségügy becsületét, megszüntetik a gyűlöletkeltő, hazug propaganda hatalmát. Magyarország nem az ék, hanem a kapocs lesz a kelet és a nyugat között – hangolta még jobb kedvre az egybegyűlteket.

Felidézte: két és fél milliárd forint közpénzt fordítottak a lejáratására, de lám, mégis többen vannak, mint valaha. "Köszönöm a kormánynak a sok ezer gyűlölködő plakátot és videót, sokat segítettek!" – üzente, majd közölte, hogy nem fogunk lehajtott fejjel tűrni tovább, nincs hová hátrálnunk, ez a mi hazánk.

Aztán elárulta: három hónapja még nem tudta, milyen fába vágta a fejszéjét, de ma már tudja, hogy kezdetben egy szikra volt, ami beindította a változás motorját, "ma meg már gátakat döntünk, szerte Magyarországon árad a Tisza" – állapította meg.

Bármi lesz is a holnapi szavazás eredménye, egy biztos, legyőztük az apátiát és szövetséget kötöttünk magyar és magyar között – mondta. Hozzátette,  hogy a holnapi választás tétje, hogy hosszú távon szabadok vagy elnyomottak leszünk a saját hazánkban. Ami pedig Orbánt illeti: szerinte ő rettegésben tartja a népét és újabb negyven évre elkártyázná a jövőnket, kivezetne minket Európából. 

 
Fotó:
Mátyus László
 

De a Tisza Párt felszámolja az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot és visszaveszi a hazát. A céljuk: megdönteni a Fidesz egyeduralmát, leváltani a kormányt és visszavezetni az országot Európába. Később úgy fogalmazott, hogy ebben az országban nem berozsdásodott terminátorokra van szükség, hanem becsületes emberekre, akik hajlandók dolgozni a hazáért. A szemfényvesztés ideje lejárt, elég volt, eddig és ne tovább! - mondta. Én, Magyar Péter, itt előttetek megfogadom, hogy ezeket mind megváltoztatom, számon kérhetően, becsületesen – esküdött.

 
Fotó:
Mátyus László
 

Mit szeretnek ezek? Rabolni, bujkálni és gyűlöletet kelteni – folytatta, és a Fidesz-elnök, kormányfő Orbánt egy olyan figurához hasonlítottam, aki vendégségbe érkezik disznóvágás idején, nagy mosollyal az arcán, aztán teletölti a táskáját kolbásszal, hurkával, kolbásszal.

Ezzel szemben ő megígérte, hogy hazahozzák az uniós ezermilliárdokat, csatlakoznak  az európai uniós ügyészséghez, nem bízhatják egy bűnszervezetre többé az ország pénzét. Elég volt, hogy a magyar gazdaságpolitika egy kaparós sorsjegy szintű tákolmány – összegzett.

 
 Fotó: Mátyus László
 

A Tisza Párt nem hagyja megfagyni az idős embereket, minimálnyugdíjat, a fiataloknak bérlakásprogramot indít, leállítja a gazdasági migránsok betelepítését, falurehabilitációt kezd. Nem fogják hagyni, hogy a legjobb földeket elkótyavetyéljék, és hogy a korrupt hatalom összeszerelő üzemmé silányítsa hazánkat. A hazai építőipart fellendítik, visszahozzák a katát – ígérte.

 
Fotó:
 Mátyus László
 

Vagyonosodási vizsgálat lesz minden politikus ellen - helyezte kilátásba, és mindenkinek részleges büntetlenséget ígér, aki segít leleplezni az ország kifosztóit.

Magyar ezután néhány praktikus tanáccsal szolgált a vasárnapi választásra,hozzátéve, az elnyomó hatalom ellenszere a tespedtség legyőzése. "Ne feledjétek, hogy végül mindig a jó győz!" - adott további útravalót. Szerinte egyedül a Tisza Párt tudja kihívni a jelenlegi hatalmat.

A szónok végezetül a Várkert Bazárhoz hívta híveit vasárnap este hétre, a választás utánra. Sajtószóvivője később korrigált: ez nyelvbotlás volt, mert valójában a Petőfi hídhoz várják eredményváró rendezvényükre az embereket. (A hvg.hu nyomán)

Fotó: Mátyus László
 

A tüntetés után a Klubrádiónak adott villáminterjúban Magyar Péter azt mondta, a választás után még több ember akar és mer majd kimenni a tüntetéseikre, és attól lesznek más ellenzék, mint az eddigi, hogy belőlük lesz kormánypárt is. 

2024. június 08. Magyar Péter tüntetés 2023. 06.08.
00:29
00:00