„Klubrádió
Reggeli gyors

Farkasházy: Ne üljenek kispadra a miniszterelnök-jelöltek az előválasztás után

24/06/2021 12:12

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Ha az előválasztás eredményétől függetlenül képesek lesznek a jelöltek a közös munkára, akkor lesz esélyük Orbán ellen – véli Farkasházy Tivadar újságíró.

2021. június 24. Reggeli gyors - részlet 21.06.24. Farkasházy Tivadar
08:04
00:00

Hét kérdése rovatban azokat a kérdéseket tesszük fel vendégeinknek, hogy szerintük milyen miniszterelnökre van szüksége az országnak? Keménykezű vagy csöndes? Öltönyös vagy inges? Vicces vagy komoly? Kutyás vagy macskás? Milliárdos vagy csak milliomos? Férfi, nő, vagy egy harmadik? 

Farkasházy Tivadar a Klubrádiónak elmondta, hogyan látja a jelölteket és esélyeiket. Elsőként Fekete-Győr Andrásról, a Momentum elnökéről beszélt, aki véleménye szerint leginkább képes megszólítani a fiatal, első szavazókat. Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke az értelmiséget, a tudósokat tudná mozgósítani. Márki-Zay Péter keresztény, nagycsaládos politikusként a vidéki városokban, a falvakban pedig Jakab Péter vonzza be a legtöbb szavazót. Hozzátette, szerinte ez utóbbi két helyen dől majd el a választás. Dobrev Klára, a DK jelöltje ugyancsak nagycsaládos, ért az uniós ügyekhez, meg tudja szólítani a nőket is. Karácsony Gergely főpolgármester véleménye szerint első az egyenlők között.

Farkasházy Tivadar
 
Farkasházy Tivadar
Fotó: Pálinkás János
 

Farkasházy úgy véli, hogy az öt jelöltnek együtt kell dolgoznia az előválasztást követően is, függetlenül attól, hogy ki lesz végül a miniszterelnök-jelölt. Az újságíró a Németországgal döntetlent játszó magyar válogatotthoz hasonlította őket, akik sztárjátékosok nélkül "izzasztották meg" a németeket. Épp ezért nagyon fontosnak tartja, hogy a jelöltek ne üljenek kispadra", csak mert nem indulhatnak a miniszterelnökségért. Mindenkinek megvan közülük a maga specialitása, ha pedig együtt dolgoznak, Orbán úgy néz majd, mint a szerdai meccsen a németek – véli Farkasházy.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjó Farkasházy Tivadar
2021.06.24., csütörtök 7:35
Riporter: Para-Kovács Imre