„Klubrádió
Dobszerda

Eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez?

27/10/2021 13:27

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." [Hobo Blues Band – Prológus (A vadászat alapelvei)]

És még számos mást is ad a vadászat, derült ki a Dobszerdából, melynek vendége Majtényi György történész volt.

2021. október 27. Dobszerda (2021. október 27., szerda 20:00): Majtényi György
56:16
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Horthyról, Rákosiról, Kádárról és napjaink vadászairól is sok izgalmas új információt, történetet, elképesztő összefüggéseket tudtunk meg. Miközben a hivatásos vadászokról is pontos képet kaptunk és arról, hogy a mindenkori hatalom számára a vadászat és a vadászok hogyan váltak a férfiasság, az erő, a bátorság szimbólumává. 

Majtényi György történésztől, az Egy forint a krumplis lángos, a Szűz Mária a Mátrában és a Vezércsel szerzője elmondta, a hatalomhoz közel álló mai vadászó társaságot mi köti össze Horthy, Rákosi és Kádár elitjeivel. Tényleg, miért szeretnek minden korszakban vadászni a politikusok? Mindennek milyen hatása van a politikai döntésekre az eliten belül, és ennek milyen következményei vannak sorsunkra?

Majtényi György és Váradi Júlia
 
Majtényi György és Váradi Júlia
Klubrádió
 
Dobszerda
2021. október 27. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia