„Klubrádió
Ötös – Péterfyékkel

Ennyire széthúznánk? - Magyarok külföldön

21/02/2019 14:10

| Szerző: Péterfy Gergely/Klubrádió

Biztos pénzt lehet keresni Angliában, nem is keveset. Mégis sokan hazavágynak. Melyik utat válasszák? Krisztina története.

2019. február 21. Ötös - részlet 19.02.21. Krisztina
21:52
00:00

Három műszakban dolgozott, de a munkahelye megszűnt, egy álló évig keresett valami munkalehetőséget. Egyszer csak elege lett az itthoni munkanélküliségből Krisztinának, és párjával együtt úgy döntött, hogy Angliában próbál szerencsét. Egy kint élő ismerőse segített, szerzett szállást. Pár napig járta az ügynökségeket, végül el tudott helyezkedni. Kemény munkát kapott, de ma, évek múltával is azt mondja: ha látják, hogy az ember akar dolgozni, akkor kap munkát. Krisztinának ez Anglia.

 
Forrás: Pexels.com
 

Azt mondja, az angolok, főleg az idősebbek, segítenek. Munkatársai közül a lengyelek összetartóak, kívülállót nehezen engednek maguk közé. A romániaiak mindent elvállalnak, rengeteget dolgoznak, nincs az a túlóra, ami kifogna rajtuk.

A magyarok? Sosem hittem, hogy ennyire széthúzunk – mondja Krisztina.

Honvágy? Angliában mindent meg tud venni a keresetéből, amit csak akar. Biztos pénze van. Pedig „csak” ruhákat pakol, dobozol, takarít. Még nem tudja, hogy hazajön-e, bár az otthon mégiscsak otthon. És az itthon van. Ám itthon lesz-e már munka és persze kereset?

Az Ötös Kilépő rovatában elhangzott interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. A műsorvezető Péterfy Gergely.