„Klubrádió
Dr. Bubnó Roll

Aki túllépett az ógörögön és a zenén

18/01/2019 15:53

| Szerző: Klubrádió

Péterfy Gergely arról mesélt, hogyan felejtette el a gitározást, az ógörögöt, no meg arról, hogy nem éppen a színpad embere. Hogy ki ő, azt az irodalomkedvelők pontosan tudják.

2019. január 18. Péterfy Gergely a zenéről
33:53
00:00

Péterfy Gergely régebben szeretett úgy írni, alkotni, hogy közben valamilyen zene szólt a háttérben. Dr. Bubnónak bevallotta, ez ma már nem így van. Túlságosan felkavarja, elragadja a zene, olyankor nem tud a munkára koncentrálni. Bár maga is tanult klasszikus gitárt nyolc évig, de az a tudás már megkopott, mint ahogy az ógörög is.

Nem vagyok tehetséges zenész - mondja az író- nem vagyok a színpad embere sem. Azt is elárulta a műsorban, hogy miért tartja az operát veszélyes műfajnak, sőt azt is, hogy miért szeret a sor szélén ülni a nézőtéren. Utóbbi kérdésre egyszerű a válasz: ha az ember megunja az előadást és nem akar elaludni rajta, akkor a szélről könnyebb kijutni a büfébe.

Péterfy Gergely titkait Dr. Bubnóval osztotta meg, Ön a fent lévő "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg a műsort. FOTÓ: Klubrádió, Kárpáti Iván.