„Klubrádió
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Egyre több a baleset a vasúti átjárókban

24/04/2022 17:05

| Szerző: Klubrádió

Kialvatlanság és vezetés. Hidrogénautók. A kerékpárápolás művészete. Balesetek vasúti átjárókban - ezek voltak a közlekedési műsorunk témái a héten.

2022. április 20. Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig (2022. április 20., szerda 13:00)
48:30
00:00
Műsorvezetők: Fábián László
Az álmos vagy kialvatlanságban szenvedő emberek gyakran dörzsölgetik a szemüket vezetés közben. Súlyos fáradtság esetén néhány másodpercre elaludhatunk úgy, hogy észre sem vesszük. Ezt a rövid bóbiskolást mikroalvásnak is nevezik, amely az autóbalesetek komoly hányadáért felelős. Köves Szilárd, a Monitoring Vezetéstechnikai Kft. ügyvezetője, a vezetestechnika.com egyik vezető instruktora, vezetéstechnikai tréner mondja el, mit érdemes ilyenkor tenni.

A kerékpár olyan, mint az emberi lélek. Neki is szüksége van ápolásra, törődésre. Kerékpárok karbantartása, tisztítása és ápolása volt a téma a műsorban, Tárnoki Pétert, a Bringa Barlang munkatársát kérdeztük a tavaszi kerékpárápolásról.

Miért nem áll meg az autósok nagy része, ha a vasúti átjáróban nem működik a fénysorompó? Mostanában egyre több ilyen balesetről hallani. Rácz Tamás, az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület elnöke, mely egyesület a traffix.hu nevű oldalon ad tanácsokat a közlekedőknek, valamint Magyarics Zoltán szakújságíró, a regionalbahn.hu szerkesztője mondták el a lehetséges okokat.

Ezután Rácz Tamással - aki a raketa.hu és a player.hu újságírója is - a hidrogénautókról beszélgettünk. Hogyan működnek, mit kell tudni róluk? És hogyan lehet tölteni?

Élőben a városból 2.0
2022. április 20. szerda 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Fábián László