„Klubrádió
Ha én ezt a Klubban elmesélem … !

Egy kalandor - Hardy Mihály

21/06/2020 12:30

| Szerző: Barna Zsuzsanna/Klubrádió

A Ha én ezt a Klubban elmesélem…! első adásának vendége Hardy Mihály volt, aki február óta a Klubrádió főszerkesztő-helyettese. Beszélgettünk az orosz kultúrához való kötődéséről, Bulgakovról, Moszkvában töltött évekről, de kubai salsáról és a pekingi piacon nyársra húzott sült skorpiókról is. Természetesen nem maradt ki Hardy Mihály történelem és repülés iránti szenvedélye sem, és még az ikonikus Monty Python-filmek is szóba kerültek péntek este 20:00 órától.

2020. június 19. Ha én ezt a Klubban elmesélem … ! (2020. június 19., péntek 20:00): Hardy Mihály
50:45
00:00
Műsorvezetők: Barna Zsuzsanna, Barna Zsuzsanna
Hardy Mihály nem csupán orosz édesanyja miatt kötődik az orosz kultúrához, hanem azért is, mert Moszkvában járt egyetemre, később pedig a királyi tévé moszkvai tudósítójaként dolgozott évekig: 1991-ig. Bulgakov Mester és Margaritája a legkedvesebb - szó szerint - anyanyelvi olvasmányélménye, de az orosz rockzene is meghatározó volt az életében.

Édesanyja megpróbálta Rejtő Jenőt oroszra fordítani, de a Buzgó Mócsing szónál elakadt, így aztán Rejtő Hardy Mihály lelkében megmaradt magyarnak.

A beszélgetés alatt újra és újra visszatértünk a szabadság kérdéséhez, ami Mihály életét kisgyermekkorától áthatotta: így jutottunk el a történelem iránti szenvedélyen át a repülés szabadságához, hiszen főszerkesztő-helyettesünk a repülés megszállottja.

Hogy az az egész életen át tartó szabadság, ami péntek esti interjúalanyunkat is jellemzi,  szerencse, avagy szorgalom és elszántság kérdése, azt döntse el a hallgató, de egy biztos: Hardy Mihály mindig, minden helyzetben a szabadságot kereste és keresi. Mínusz 50 fokban Csukcsföldön; plusz 30-ban a pekingi éjjeli piacon; nyársra húzott skorpiók között, a Tienanmen téri tüntetések alatt; és ma, a Klubrádióban is.

Ha én ezt a Klubban elmesélem…!
2020. június 19. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Zsuzsanna