„Köszönjük,

Adások

Közösségi szerelde és az alulról jövő környezeti vizsgálatok
Szerepvállalás

Közösségi szerelde és OKÖ szeglet

Elromlott tárgyak közösségi javítása Józsefvárosban, légszennyezettség- és talajvízvizsgálat közösségi finanszírozásból Győrszentivánon. 

Córdobából a Gellérthegyre
Utcafront

Córdobából a Gellérthegyre

Córdobától a Gellérthegyig bóklásztunk az Utcafront heti adásában, közben elugrottunk a Nemzeti Múzeumhoz és megnéztük a hajdani MÉMOSZ-székházat. Begyűjtöttünk némely impressziókat a Gellérthegyen is.

Ökoközösségek
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Ökoközösségek

Összefogàs helyi szinten màsokkal egy fenntartható tàrsadalomért. Ez a célja az ökoközösségeknek. Ehhez ajànlott cselekvési terveket, megoldàsokat és tippeket az Ember a Földön adàsa a kosàrközösségektől kezdve az iskolabusz alternatívákig.

Nagy kutya – Józsa Márta jegyzete
Útszélen

Nagy kutya – Józsa Márta jegyzete

Ide-oda röptükben nem feledkeznek meg egyéb fontos dolgaikról sem, például, hogy hogyan lehetne beülni valamelyik uniós szélsőjobbos frakcióba, ahol aztán kiderül: nem hiányzik a magyar EP-delegátus senkinek.

Anno Budapest: Esti iskola
Anno Budapest

Anno Budapest: Esti iskola

Az Anno Budapest 2024. június 23-i adásának témája az esti iskolák vagy ahogy nevezték, a dolgozók esti iskolája volt.

Térkő felett dézsás fák, avagy instant erdő Debrecenben

Térkő felett dézsás fák: instant erdő Debrecenben

A gombfociban van "miskolci iskola", országos hírű. Debrecen vezetése dézsás fákból sűrít erdőt a műköves belvárosi terekre. Sopronban drámaírói pályázatot hirdettek a Páneurópai Piknik 35. évfordulójára. A kecskeméti kórházban mentőfeljáró és a rendelőintézet gyalogos feljárójának aládúcolása keltett megdöbbenést. Kisdiákok tettlegessége a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola első osztályában. Ki fizesse a szegedi Milkó-palota felújítását? Egy iskolásokból álló csoport az aluljáró helyett a vágányokon átkelve közelítette meg az első sínpárról induló vonatot a szolnoki vasútállomáson. Beperelte a magyar államot, mert úgy véli, az állam beteg embereket hagy a sorsukra azzal, hogy nem emeli megfelelő mértékben az ellátási összegüket.

Folytatódik a Fidesz magányos bolyongása az Unió végtelen terein? Hetes ajánló
Hetes Stúdió

Folytatódik a Fidesz magányos bolyongása az Unió végtelen terein?

Az Európai Konzervatívok és Reformerek sem fogadja be a magyar kormánypártot; előkerült Gyurcsány Ferenc távozásának lehetősége a DK éléről; az ügyészség szerint nincs miről beszélni Magyar Péter hangfelvétele ügyében, de vajon tényleg nincs? Ezek voltak a Hetes Stúdió témái.

Itthon idegenben
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Itthon idegenben

Mik a legfurcsább magyar szokások? Be tud-e illeszkedni közénk, aki nem beszél magyarul? Miért akar egyáltalán Magyarországon élni valaki, amikor olyan sok magyar inkább elvágyódik? Magyarországon élő külföldiekkel beszélgettünk a szerdai Ötösben.