„Klubrádió
Reggeli gyors

Czeglédy Csaba: helyezkedik a Momentum

11/11/2019 13:06

| Szerző: Klubrádió

Azért nem első vonalas politikus, mert voltak „ügyei” - mondja a szombathelyi ügyvéd, akinek két fővárosi ellenzéki vezetésű kerület is ad megbízást.

2019. november 11. Reggeli gyors - részlet 19.11.11. Czeglédy Csaba
07:03
00:00

Sok pofont adtam és kaptam – summázta két évtizedes politikai múltját Czeglédy Csaba ügyvéd, szombathelyi önkormányzati képviselő. Azért került most reflektorfénybe, mert Erzsébetváros és Újbuda önkormányzata is megbízásokat adott, illetve akar neki adni. Czeglédy a Demokratikus Koalíció EP-listáján szerepelt, és mindkét említett kerületben DK-s az új polgármester. A Momentum öngólnak tartja ezeket a szerződéseket, szerintük az egész ellenzék hitelességét rontják és nem férnek bele egy koalíciós városvezetés morális követelményeibe. Az LMP-nél is elfogadhatatlannak tartják a megbízásokat, és a Jobbik is az ellenzéki együttműködés megcsúfolásáról beszél.

Czeglédy Csaba még 2010 előtt kapott felfüggesztett börtönbüntetést adócsalásért és magánokirat-hamisításért.

Ő úgy véli, hogy nem róla van szó, hanem arról, hogy a Momentum próbál helyezkedni a DK-val szemben. A Reggeli gyorsban azzal érvelt, hogy neki van politikai legitimációja, hiszen Szombathelyen ötödször önkormányzati képviselő. Azért nincs a politika élvonalában, mert voltak ügyei. Ugyanakkor van motiváltsága és megvan a szakmai tudása, hogy szolgálja az embereket, feltárja a Fidesz „disznóságait”.

Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának a VII. kerület ebben az évben 2 millió forintot fizet, miközben az előző, fideszes önkormányzat 9 hónap alatt 131 milliót költött ügyvédi és közbeszerzési megbízásokra.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy személyesen találkozott Erzsébetváros momentumos alpolgármesterével, aki nem említette neki a párt kifogásait, Újbudán pedig elkezdték szervezni az egyeztetést.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Reggeli gyors
2019.11.11. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor