„Klubrádió

Czeglédy rács mögött lesz még karácsonykor is

5/12/2018 12:55

| Szerző: Klubrádió

Újabb 30 nappal meghosszabbította a bíróság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, akit költségvetési csalással vádolnak. Az eljárás miatt tüntetést szerveznek jövő szerdára, amelynek szónoka Mécs Imre '56-os halálraítélt lesz.

2018. december 05. Interjú Czeglédy Csaba ügyvédjével (Reggeli Gyors 2018.12.05.)
00:00
00:00

Czeglédy Csaba védője, Hankó Faragó Miklós a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában elmondta, hogy álláspontja szerint nincs valódi indoka az előzetes letartóztatás meghosszabbításának, ha csak az nem, hogy ne tölthesse együtt a karácsonyt a családjával. A hivatalos indoklás szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, amit a védő kizártnak tart, hiszen Czeglédy cége már felszámolás alatt áll, minden döntést csakis a felszámoló hozhat meg. A másik ok, miszerint a gyanúsított akadályozta a házkutatást, a védő szerint szintén cáfolható több nyomozó vallomása alapján.

Hankó Faragó Miklós arról is beszélt, hogy a mintegy 55 ezer oldalnyi iratanyagot csak most kapták meg, és arra számít, hogy december közepén emelnek vádat Czeglédy Csaba ellen.

Közben december 12-ére szimpátiatüntetést szerveznek Czeglédy mellett a Fegfőbb Ügyészség épülete elé, amelynek szónoka Mécs Imre '56-os halálraítélt lesz.