„Klubrádió
Esti gyors

Csak simán Lajos, a többit letakarni! - Selmeci János jegyzete

18/03/2022 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

A baloldal felelőtlen követeléseivel gyengíti a forintot és a helyesírásunkat.

2022. március 18. Esti gyors - részlet 22.03.18. Selmeci János jegyzete
01:59
00:00

Jelentem, Kásler miniszter úr átadta a szobrot, aztán letakartuk! Jó nem az egészet, hanem a hibás részt a talapzaton, illetve az egész talapzatot, a polgármester úr javaslatára egy magyar zászlóval, az eredeti ötletünk egy narancssárga pártzászló volt, de sajnos miniszter úrnak még nem sikerült megfelelően képzett történészt találnia, aki bizonyítja, hogy Batthyány Lajos fideszes volt.

Egy y-ról van csupán szó, egy apró betűt tévedtünk, a törvényjavaslatokban ennél azért jóval többet szoktunk, ez az egész szobor ügy emlékeztet kicsit a kormányzásunkra; az eredmények felét jobb eltakarni. Polgármester úr szerint a város azért nagyon örül a szobornak, viccelődött is az átadón, hogy kicsit sárgább, kicsit savanyú, kicsit elírták, de a mienk, aztán utánanéztünk, és kiderült, hogy egy rendszerellenes filmből idézett, úgyhogy az MTI tudósításokban ez már nem fog szerepelni.

Viszont nincs már miért aggódnunk, a kommunikációs gépezet kidolgozta a megoldást, idézem: „A baloldal felelőtlen követeléseivel gyengíti a forintot és a helyesírásunkat”, nekem nagyon tetszik, az eredeti felelőst, az önkormányzat egyik prominens képviselőjének unokatestvérét pedig áthelyeztük egy jobban fizető, de kisebb felelősséggel járó pozícióba, egy több száz milliárd forint bevételt realizáló állami cég felügyelőbizottságának elnöke lesz.

Már csak ezt a felirat ügyet kell megoldanunk, a miniszterelnökségről meg is jött az utasítás, két alternatívát is elfogadhatónak tartanak, az egyik, hogy legyen inkább Kossuth-szobor, őt a nép is jobban szereti, meg a nagyfőnökről is szokták mondani, hogy napjaink Kossuth Lajosa. Nekem ez kifejezetten tetszik, meg is írom az önkormányzatnak, hogy aszondja „legyen inkább Kossuth”, te figyelj ezt hány s-el írják, a vége pedig th vagy sima t?

Na jó szerintem a másik megoldás egyszerűbb lesz, az így szól: Legyen simán Lajos, a többi marad letakarva.

Címlapi kép: Varga György / MTI / MTVA

Selmeci János jegyzete a 2022. március 18-i Esti gyorsban hangzott el.