„Klubrádió
Café Péntek

Cipész a kaptafával

28/08/2020 11:00

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A nyár végét onnan is lehet biztosan felismerni, hogy ismét adásban a Café Péntek, és újra klassz kulturális programokat ajánl Váradi Júlia.

Cipész a kaptafával, bicikliszerelő csavarkulccsal, kárpitos fotelben és még jónéhány réges régi szakma mai képviselői láthatóak az Újpest 180 éves születésnapjára készült szabadtéri fotókiállításon, Déri Miklós fotóművész alkotásain. Vendégünk az ismert fotográfus.

Déri Miklós - bicikliszerelő csavarkulccsal
 
Fotó: Déri Miklós
 

"Ugrás és homár" a címe az 1936-os berlini olimpia drámai eseményeiről, az eltiltott zsidó magasugró nőről és a helyette bajnoki címet szerzett interszexuális sportolóról rendezett szürreális kiállításnak a 2B Galériában. Lesi Zoltán képzőművésszel beszélgetünk.

Ugrás és homár
 

"Herceg a vasfüggöny mögül" - a Bajor Gizi Színészmúzeum archívumában található hatalmas értékekből rendeztek kiállítást Róna Viktorról. Halász Tamás kurátor mesél nekünk.

Róna Viktor
 
Róna Viktor
Fotó: Féner Tamás
 

Filmpiknik Veszprémben és a Balatonnál a legújabb magyar filmekkel, klasszikus alkotásokkal, dokumentum- és kisjátékfilmekkel, TV-sorozatokkal és animációs filmekkel. Az ingyenes fesztivál igazgatója, Muszatics Péter mutatja be az eseményt.

Café Péntek
2020. augusztus 28. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia