„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Cannes-ban debütál az új Benedict Cumberbatch-film

16/05/2019 12:36

| Szerző: Klubrádió

Jane Campion új filmjének - The Power of the Dog - bemutatója Cannes-ban lesz, olyan sztárok játszanak benne mint Benedict Cumberbatch és Elisabeth Moss.

Jane Campiont azóta lehet jogosan imádni, hogy 1993-ban elkészítette a Zongoralecke című filmet, és hogy ezzel Oscart nyert, mint legjobb forgatókönyvíró; a rendezői jelölésről nem is szólva, ami csak még tovább növeli elismerésünket. Ahogy nagyon nem mellékesen az is, hogy ő volt az első nő, aki Arany Pálmát kapott Cannes-ban. Talán ezért sem meglepő, hogy az új-zélandi rendező új filmje a neves fesztiválon mutatkozik be nem kisebb sztárok közreműködésével, mint Benedict Cumberbatch vagy éppen Elisabeth Moss. A film Thomas Savage amerikai író The Power of the Dog című regényének adaptációja. A forgatókönyvet maga Campion írta.

 
Forrás: Pixabay
 

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzióban szombaton délután filmhírek mellett szó volt képregényekről is. Timár Ágnes arról kérdezte Rusznyák Csaba újságírót, hogy valójában hány éveseknek szólnak a képregények, illetve az azokból készült mozik.

A nők helyzetéről, társadalmi megítéléséről rengeteg film készült, így ezen a héten a Mozgóképizmus rovatban Paár Ádám politológussal ezekről az alkotásokról beszélgettek. A folytatásokban adásba kerülő interjú első részében két fontos történelmi személyiség jelentőségét, és a róluk készült filmeket elemezték.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
minden szombaton fél 2-től
Műsorvezető: Timár Ágnes