„A
Hetes Stúdió

Brexit, Huxit, ukrán csatlakozás

4/02/2023 11:55

| Szerző: Klubrádió

A Hetes Stúdió e heti vendégei Hegedűs István, Dunay Pál, F. Szabó Emese és Rostoványi András voltak.

2023. február 04. Hetes Stúdió (2023. február 04., szombat 15:00)
52:45
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

Orbán állandóan az Európai Uniót szapulja, mert nem csinálhat kedvére való diktatúrát. Vajon ez csak egy kommunikációs trükk, hogy a választókat maga mellé állítsa vagy tényleg ki akar lépni az uniós közösségből? Külföldi újságíróknak őszintén beszélhetett arról, hogy nem jó neki ez a mostani felállás. Mi lehet a következménye annak, ha hosszú távon Huxitra rendezkedik be? Ezt kérdeztük Hegedűs Istvántól, a Magyarországi Európa Társaság elnökétől.

A brit politikusok felelőssége vitathatatlan, hisz átverték a Brexit-kampányban az embereket. Három év után a kilépés egy igazi katasztrófának látszik. Tényleg ez a helyzet? - erről kérdezte Csernyánszky Judit az utca emberét, és egy szakértőt az Egyesült Királyságban.

 
Brexit
 
London, Brexit montázs
 

Ukrajna viszont egyre inkább közeledik az Unióhoz. Hisz pénteken a brüsszeli vezetés Kijevben tárgyalt. Merre az előre? És miért fenyegetőzik Putyin a háború első éves évfordulójához közeledve? – megbeszéltük Dunay Pállal, a berlini Marshall Center kutató-elemzőjével.

Noha az uniós pénzekért ácsingózunk, de a korrupció mértéke nemhogy javult, de ég romlott is. A Transparency International elkészítette éves jelentését erről, Bodnár Barna küldött helyszíni beszámolót.

 
Rostoványi András, Hardy Mihály, F. Szabó Emese, Csernyánszky Judit és Bolgár György Fotó: Klubrádió/L.Cs.
 

2023. február 04. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. február 04., szombat 16:05)
52:24
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A műsor második órájában megbeszéltük a hét fontos eseményeit F. Szabó Emesével, a Magyar Narancs munkatársával, Rostoványi Andrással, a Népszava külpolitikai újságírójával, és természetesen Bolgár György kollégánkkal. A műsorvezető Hardy Mihály.