„Támogassa
A lényeg

Bojkottálta a kormányinfót a Klubrádió, kollégánk szolidaritást vállalt a kizárt újságírókkal

21/12/2023 14:21

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Nem vehetett részt a miniszterelnöki kormányinfón több független médium sem, mert a rendőrök nem engedték túl őket a Karmelita kolostor elé húzott kordonon. A Klubrádió tudósítóját beengedték volna, de Csernyánszky Judit úgy döntött, szolidaritást vállal a kizárt újságírókkal, és kihagyta a sajtótájékoztatót.

Több szerkesztőség, köztük a Magyar Hang, a Media1 és a Gulyáságyú Média is hiába regisztrált az idei miniszterelnöki évzáró sajtótájékoztatóra, a rendőrség munkatársai a Miniszterelnöki Kabinetirodára hivatkozva megakadályozták a bejutást és így a tudósítást. A Klubrádiótól Csernyánszky Judit szolidaritást vállalt a kizárt médiumokkal és érvényes akkreditációja ellenére nem ment be a sajtótájékoztatóra.

Az érintett lapok a regisztrációs kérelmük ügyében előzőleg olvasási visszaigazolásokat kaptak Havasi Bertalantól, a Miniszterelnöki Sajtóirodától és a Kormányzati Tájékoztatási Központtól – hivatkozott saját példájára a Media1.

A Klubrádió tudósítója csütörtökön, szinte az utolsó pillanatban értesült róla, hogy végül beengedik. Csernyánszky Judit ugyanakkor szolidaritást vállalt a kizárt médiumokkal, ezért végül nem ment be a sajtótájékoztatóra.

Azt, hogy a Miniszterelnöki Sajtóiroda mi alapján szelektál, nehéz kifürkészni. Az elmúlt évek gyakorlata alapján annyi tudható biztosan, hogy a Magyar Hang mellett a Gulyáságyú és a Média1 is az örök kitiltottak csapatában van – emlékeztetett a Magyar Hang.

Az esetről a Gulyáságyú Média élőben közvetített a Facebook-oldalán: