„Klubrádió
Esti gyors

Blöffölhet-e egy hazafi? – Kárpáti Iván jegyzete

18/10/2022 18:00

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Blöff és all-in? Kárpáti Iván mai jegyzetében bedobta az Orbán-kártyát. 

2022. október 18. Esti gyors-részlet (2022.10.18. Kárpáti Iván jegyzete)
01:30
00:00
Az egész kormányzati kommunikáció, tehát a „brüsszeli szankciók tönkretesznek minket”, és a hasonló szlogenek két dolgot finoman megkerülnek. Az egyiket már a kezdetektől kerülgetik, mégpedig azt, hogy Orbánék is megszavazták ezeket a csomagokat, még a nyolcadikat is, ami elég rendesen belemar az energia kérdésébe, de ennek részleteit kb. 100 emberből 100 nem ismeri és nem is érdekli. Lépjünk is tovább, mert a másik sokkal érdekesebb.

Valahogy alapvetésként kezeli a miniszterelnök és a teljes gépezet, hogy szankciók nélkül újra ömlik a majd a gáz Oroszországból (amire egyébként továbbra sincs nyugati korlátozás), mint régen. Nem tudok másra gondolni, mert hirtelen áresés csak ettől következne be.

Ezt honnan tudja? Miért evidens, hogy Putyin hirtelen kinyitja a csapokat? Mondta neki? Vagy reméli? Nem tudjuk mi Oroszország stratégiája egy ilyen helyzetben. Ha a magyar miniszterelnök ismeri, mert a birkalegelő méretű asztal másik feléről megsúgták neki, esetleg lelkes külügyminiszterének árulták el egy Putyin-portré alatt ülve, akkor talán legyen olyan jó, ossza meg velünk és a szövetségeseivel is a tudását.

Mert most azt kell hinnünk, hogy blöfföl, márpedig ilyen helyzetben az roppant veszélyes lenne, egy igazi hazafi, aki egyben szabadságharcos is, biztos nem tenné. Nagyot csalódnánk.

Kárpáti Iván jegyzete a 2022. október 18-i Esti gyorsban hangzott el.