„Klubrádió
Reggeli gyors

Bardóczi Sándor: Vége a műfű-korszaknak

4/11/2020 14:38

| Szerző: Klubrádió

A természetes hatásúnak szánt burkolat szellőzésgátló hatása miatt a párás közegben tizenhat fa rohadt ki a világörökségi területnek nyilvánított Andrássy úton. Bardóczi Sándor, a Fővárosi Önkormányzat főtájépítésze szerint valódi gyepet csak úgy lehetne itt leteríteni, ha megemelik a szegélyeket, így gátolva meg, hogy kerékpárral ráhajtsanak. Ehhez viszont különböző engedélyekre van szükség.

2020. november 04. Reggeli gyors / részlet, Bardóczi Sándor (20.11.04.)
04:33
00:00

Felszámolják a világörökségi területnek nyilvánított Andrássy úton 2012-ben leterített műfüvet. Bardóczi Sándor, a Fővárosi Önkormányzat főtájépítésze szerint azért is szükség van erre, mert a természetesnek tűnő, egyébként párás és nem szellőző burkolat alatt tizenhat fa rohadt ki az Oktogon és a Vörösmarty tér között. Egyúttal ezeket a fákat is pótolják.

Hosszú kivitelezési folyamatról van szó, mert terület terhelése nagy, a fák sekélyen gyökereznek, emiatt a szakember szerint mindenképp szükség lenne gyep-féle telepítésére. Ehhez azonban a szegélyeket meg kéne magasítani, hogy a kerékpárosok ne koptassák ki a füvet és ne döngöljék keményre a talajt. Azonban egy világörökségi terület esetében ehhez különféle engedélyek szükségesek.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi fotó: MTI - Soós Lajos

Reggeli gyors
2020. november 4., szerda 7:35
Műsorvezető: Lampé Ágnes

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás